Τεχνολογια - Επιστημη

Τι να παίξω αυτή τη στιγμή στο Xbox Game Pass

Η «ψαγμένη» έκδοση

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Paradise Killer, το παιχνίδι περιπέτειας που αναπτύχθηκε από το βρετανικό στούντιο Kaizen Game Works
Paradise Killer

Xbox Game Pass - Προτάσεις για παιχνίδια που μπορείς να παίξεις τώρα: Pentiment, NORCO, Frog Detective: The Entire Mystery, Paradise Killer.

Η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft είναι αδιαμφισβήτητα το πιο συμφέρον deal στο gaming. Εν τούτοις, το να έχεις εκατοντάδες βιντεοπαιχνίδια στη διάθεσή σου, στην πιο προσιτή τιμή που έχει προσφερθεί ποτέ, έχει ένα βασικό αρνητικό: «Τι να παίξω;»

Αυτό το άρθρο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Τι να παίξετε οπωσδήποτε στο Xbox Game Pass», αλλά αυτό δεν το γνωρίζω. Η ειλικρινής μου υπηρεσία; Σας προτείνω μερικά games που είναι πιθανό να παραβλέψετε. Κάποια από αυτά τα έχω παίξει πολύ, κάποια λιγότερο. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα games που προτείνω θα σας αρέσουν. Εγγυώμαι όμως πως είναι ενδιαφέροντα, έχοντας μια καλή αίσθηση του πόσα δεν είναι καθόλου ενδιαφέροντα, ακόμα κι αν παλεύουν με νύχια, δόντια και μάρκετινγκ δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων να σας πείσουν για το αντίθετο, ενώ ελοχεύουν εκεί έξω, έτοιμα να χιμήξουν στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο σας. Ακολουθήστε με, λοιπόν, σε αυτό το σαφάρι στη ζούγκλα του Xbox Game Pass. Η μαχαίρα μου είναι ακονισμένη με χαμένο χρόνο.

Σημειώστε πως η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft αφορά τις κονσόλες Xbox αλλά και τα PC. Μπορείτε να αποκτήσετε συνδρομή μόνο για την πλατφόρμα της επιλογής σας ή και για τις δύο με το Xbox Game Pass Ultimate. Η λίστα των διατιθέμενων games ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις που ακολουθούν συμπεριλαμβάνουν νέες και παλιότερες κυκλοφορίες που είναι διαθέσιμες σήμερα στη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft. Επίσης, η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει κυρίως games που είναι πιθανότερο να μη γνωρίζετε. Σαφώς, θα μπορούσατε να παίξετε το Return to Monkey Island ή το Signalis (παίξτε τα και τα δύο), αλλά και οι παρακάτω εναλλακτικές αξίζουν μια ματιά.

Pentiment

Έχουμε γράψει ήδη αναλυτικότερα για το αριστουργηματάκι της Obsidian Entertainment, αλλά δεν θα χάσω καμία ευκαιρία να προτείνω το Pentiment. Το προτείνω.

Pentiment – Official Launch Trailer

NORCO

Σύμφωνα με την σύνοψη του δημιουργού, το NORCO είναι μια νότια γοτθική περιπέτεια αφήγησης με Point & Click gameplay που μεταφέρει τον παίκτη στα βυθιζόμενα προάστια και τους καταπράσινους βιομηχανικούς βάλτους μιας παραμορφωμένης Νότιας Λουιζιάνα. Ο αδερφός σου, Μπλέικ, έχει χαθεί μετά το θάνατο της μητέρας σου. Με την ελπίδα να τον βρείτε, πρέπει να ακολουθήσετε ένα φυγόπονο ανδροειδές μέσα από τα διυλιστήρια, τα εμπορικά κέντρα και τις αποχετεύσεις των προαστίων της Νέας Ορλεάνης.

Αγαπώ το NORCO για το γράψιμό του και την τοπικότητα της αφήγησής του. Καταφέρνει με φειδωλά μέσα και ένα γοητευτικά ανησυχητικό art style να θεμελιώσει τη βαλτώδη ατμόσφαιρα του κόσμου. Αιχμηρό στην πολιτική θεματολογία του αλλά και έντονα προσωπικό, είναι ένα από τα σύγχρονα Point & Click που αναζωογονούν το είδος.

NORCO Out Now

Frog Detective: The Entire Mystery

Καθένα από τα τρία εξαιρετικά –και εξαιρετικά σύντομα– Frog Detective games ξεκινά με ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από τον Πιγκουίνο που σε επιβλέπει. Μετά από μια σύνοψη της υπόθεσης που καλείται να αναλάβει ο βάτραχος-ντετέκτιβ ονόματι The Detective, ο Supervisor ρωτάει: «Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να τη φέρεις εις πέρας;» Ο Detective, απαντά: «Yep!»

Ο βάτραχος δεν ψεύδεται. Είναι πρακτικά αδύνατον να μην τη φέρεις εις πέρας. Όσο αδύνατον είναι να μη σε γοητεύσει με τα παιχνιδιάρικα σενάριά της, τους πολύχρωμους χαρακτήρες και το ξηρό χιούμορ της. Τα Frog Detective games μπορεί να χαρακτηρίζονται από σχεδόν παιδική σχεδιαστική απλότητα, αλλά ένας θεός ξέρει πόσο μας λείπει αυτό καμιά φορά.

Frog Detective: The Entire Mystery - Official Trailer | ID@Xbox

Paradise Killer

Το Paradise Killer είναι ένα Detective game που θα κατέτασσα στο «σύγχρονο» ρεύμα του genre όσον αφορά στο design του. Αισθητικά, ένα αληθινό προϊόν της γενιάς του internet, με το Vaporwave aesthetic να το διαπερνά ολότελα. Καυστικό στην κριτική του σαν το NORCO, περσπεκτιβιστικό στην ηθική του σαν το Pentiment και γενικώς, τώρα που το σκέφτομαι, ένα καλό δείγμα σύγχρονης διαδραστικής τέχνης.

Ένα απλό hook, για να σας ιντριγκάρω: Στο Paradise Killer αναλαμβάνεις να εξιχνιάσεις την υπόθεση ενός φόνου εξερευνώντας έναν κόσμο που σύντομα θα χαθεί για πάντα. Η ανατροπή της φόρμουλας έγκειται στο ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να δώσεις την ετυμηγορία σου, χωρίς κάποιον ελάχιστο όγκο στοιχείων. Το δάχτυλο της δικαιοσύνης αναπαύεται μόνιμα πάνω στη σκανδάλη της βίας.

Επίσης, σε λένε Lady Love Dies.

Paradise Killer - PlayStation® & Xbox Launch Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ