Τεχνολογια - Επιστημη

Η Mindy θα είναι ο άνθρωπος του 3000; Το μοντέλο που δείχνει τις πιθανές συνέπειες της εξάρτησής μας από τις οθόνες

Οι ερευνητές κατέληξαν σε κάποια νέα χαρακτηριστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mindy: Ο άνθρωπος του μέλλοντος και οι αλλαγές στο σώμα του

Mindy: Ο άνθρωπος του μέλλοντος και οι αλλαγές στο σώμα του - Η εξάρτηση από την τεχνολογία και τα πιθανά χαρακτηριστικά το 3000

Το μοντέλο Mindy μάς δίνει άραγε μία εικόνα από το μέλλον; Ερευνητές θέλησαν να αποτυπώσουν το πώς ενδέχεται να μοιάζει ο άνθρωπος το έτος 3000. Η εικόνα του μοντέλου παρουσιάζει τις αλλαγές στο σώμα μας, ως αποτέλεσμα της εξάρτησης των ανθρώπων από την τεχνολογία, τις οθόνες και τα κινητά τηλέφωνα. 

Η Mindy, ο άνθρωπος του μέλλοντος, έχει κυρτή πλάτη, φαρδύ λαιμό, χέρι με νύχια και δεύτερο σετ βλεφάρων. Το μοντέλο δημιουργήθηκε από το Toll Free Forwarding. «Ασχοληθήκαμε με την επιστημονική έρευνα και λάβαμε γνώμες ειδικών για το θέμα, πριν συνεργαστούμε με έναν 3D σχεδιαστή για να δημιουργήσουμε έναν μελλοντικό άνθρωπο του οποίου το σώμα έχει αλλάξει λόγω της συνεπούς χρήσης smartphone, φορητών υπολογιστών και άλλης τεχνολογίας». 

Είναι η Mindy ο άνθρωπος του 3000 μ. Χ.;
Είναι η Mindy ο άνθρωπος του 3000 μ. Χ.; © Toll Free Forwarding

Όπως συμπέραναν οι ειδικοί, τα χρόνια που κοιτάμε από ψηλά τα smartphone μας ή ψηλά στις οθόνες των υπολογιστών θα έχουν ως αποτέλεσμα μια καμπουριασμένη στάση, σύμφωνα με το μοντέλο. Εν τω μεταξύ, τα χέρια μας θα διαμορφωθούν μόνιμα σε σχήμα νύχι αφού κρατάμε σταθερά τα smartphone μας. Μιλώντας στο Toll Free Forwarding, ο Dr Nikola Djordjevic από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει πίεση σε ορισμένα σημεία επαφής – προκαλώντας "νύχι κειμένου", το οποίο είναι γνωστό ως σύνδρομο cubital tunnel. Εκτός από το "κείμενο-νύχι", οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βιώσουν τον "αγκώνα του smartphone" - μια μόνιμη γωνία 90 μοιρών που προκαλείται από την τυπική τοποθέτηση του βραχίονα όταν κρατάει μια συσκευή. Το να κρατάς τον αγκώνα λυγισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα – τις περισσότερες φορές, ενώ κρατάς το τηλέφωνό σου – μπορεί να τεντώσει το νεύρο πίσω από τον αγκώνα και να του ασκήσει πίεση», πρόσθεσε ο καθηγητής. 

What will people look like in the 3000's? Technology can change our stance

Mindy: Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα έχει μικρότερο εγκέφαλο και διπλά βλέφαρα;

«Όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή ή κοιτάζετε κάτω το τηλέφωνό σας, οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού πρέπει να συστέλλονται για να κρατήσουν το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε ο Δρ Κ. Daniel Riew από το New York-Presbyterian Orch Spine Hospital. «Όσο περισσότερο κοιτάς κάτω, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψουν οι μύες για να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά. Αυτοί οι μύες μπορεί να κουραστούν και να πονέσουν υπερβολικά όταν κοιτάμε τα smartphone και τα tablet μας από ψηλά ή όταν περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας μας σε υπολογιστές». Άλλα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και μία δεύτερη σειρά από βλέφαρα για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης στο φως. «Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος όπως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο», είπε ο Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.

Η Mindy είναι ο διάδοχος της Emma - της άρρωστης συναδέλφου του μέλλοντος - που χτίστηκε το 2019 για να τονίσει τη σημασία των καλών συνθηκών στο χώρο εργασίας. Η Έμμα δημιουργήθηκε από ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους. Έχει μια μόνιμα καμπουριασμένη στάση καθισμένη για ώρες κάθε μέρα πάνω από το γραφείο της, ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και ωχρό δέρμα για χρόνια παγιδευμένη κάτω από τη λάμψη του τεχνητού φωτός.

Meet Emma - Your Work Colleague of the Future

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ