Τεχνολογια - Επιστημη

Twitter: Εκτοξεύεται άνω του 25% η μετοχή- Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το 9%

Το παρασκήνιο με την εποπτεία των tweets του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Μεγάλο μερίδιο στο Twitter απέκτησε ο Έλον Μασκ, με την είδηση να εκτοξεύει τη μετοχή του κοινωνικού δικτύου άνω του 25%.

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το 9% του Twitter, γεγονός που εκτόξευσε τη μετοχή του γνωστού κοινωνικού δικτύου σε ποσοστό άνω του 25%.

Σε tweet του προ ημερών είχε αναφέρει πως «δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία». Μάλιστα, έθεσε το ερώτημα στους ακολούθους του πως εάν υπάρχει η ανάγκη για νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί ότι ο Μασκ είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο Twitter, ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στην πλατφόρμα. Ο ίδιος φαίνεται να προσπαθεί να αποδεσμευθεί από μια συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία περιορίζει τις αναρτήσεις του στο Twitter σχετικά με την κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Η ανακοίνωση θα αποτελέσει επίσης μια ακόμη μεγάλη δοκιμασία για τον νέο CEO του Twitter, Παράγκ Αγραουάλ, ο οποίος αντικατέστησε τον Τζακ Ντόρσεϊ μετά την απροσδόκητη παραίτησή του τον Νοέμβριο.  Η εταιρεία έθεσε φιλόδοξους στόχους για ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των ετήσιων εσόδων στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια και της αύξησης των 315 εκατομμυρίων καθημερινών χρηστών μέχρι το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ