- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαίνεται η κόντρα Νιλ Γιανγκ και Spotify
Στρέφεται κατά του διευθύνοντα συμβούλου της Spotify και των μεγάλων τραπεζών
Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Νιλ Γιάνγκ στράφηκε ξανά κατά του Spotify και του διευθύνοντα συμβούλου του αλλά και των τραπεζών.
Την παραίτηση των εργαζομένων του Spotify ζήτησε ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Νιλ Γιανγκ, την ώρα που μαίνεται η κόντρα του με την πλατφόρμα.
Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να αποσύρει τα χρήματά του από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο αυτό για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό και για την κλιματική αλλαγή.
Με δήλωση στον ιστότοπό του, ο Νιλ Γιάνγκ επέκρινε τον διευθύνοντα σύμβουλο αυτής της πλατφόρμας μουσικού streaming, τον Ντάνιελ Εκ, λέγοντας ότι αυτός είναι το κύριο πρόβλημα, μετά τις επικρίσεις σε βάρος του Αμερικανού ποντκάστερ Τζο Ρόγκαν, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τις απόψεις του για τα εμβόλια κατά της Covid-19 και τη χρήση εκ μέρους του ρατσιστικών προσβλητικών εκφράσεων.
Το Spotify φιλοξενεί στην πλατφόρμα του το ποντκάστ «The Joe Rogan Experience».
«Στην εποχή μας της επικοινωνίας, η παραπληροφόρηση είναι το πρόβλημα. Απορρίψτε αυτούς που παραπληροφορούν», τονίζει ο Γιάνγκ στη δήλωσή του.
Ο ροκ σταρ απέσυρε το περιεχόμενό του από την πλατφόρμα streaming τον περασμένο μήνα, καθώς δεν ήθελε η μουσική του να παίζει στην ίδια πλατφόρμα με το podcast του Ρόγκαν, για το οποίο ο Γιάνγκ τόνισε ότι περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια.
Σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Τζόνι Μίτσελ, ο κιθαρίστας Νιλς Λόφγκρεν και η Aμερικανίδα καθηγήτρια και συγγραφέας Μπρενέ Μπράουν ακολούθησαν το παράδειγμά του.
Ο Γιάνγκ κάλεσε επίσης τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις πολυεθνικές τράπεζες JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc, Bank of America Corp και Wells Fargo & Co, λέγοντας πως «προκαλούν ζημιά» καθώς χρηματοδοτούν τα ορυκτά καύσιμα.
Ο Ρόγκαν έχει ζητήσει συγγνώμη τόσο για τις ρατσιστικές προσβλητικές εκφράσεις όσο και για τη διένεξη σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid.
Τα σχόλια του Νιλ Γιάνγκ δημοσιοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο Εκ είπε στο προσωπικό του πως, μολονότι καταδικάζει τις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ρόγκαν, η εταιρεία δεν θα τον φιμώσει.
Απευθυνόμενος στους εργαζομένους της μουσικής πλατφόρμας, ο Γιάνγκ είπε: «Λέω πως ο Ντάνιελ Εκ είναι το μεγάλο πρόβλημά σας - όχι ο Τζο Ρόγκαν. Φύγετε απ' αυτό το μέρος πριν φάει την ψυχή σας».
Ο Γιάνγκ κάλεσε επίσης συναδέλφους του μουσικούς και καλλιτέχνες να μεταφέρουν αλλού την παραγωγή τους.
Η αξία της πλατφόρμας στην αγορά μειώθηκε πάνω από 2 δισεκ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της κατακραυγής για την παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος εξηγεί τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να προσαρμοστεί στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Νέα αγωγή κατά της Sony αμφισβητεί αν οι παίκτες αγοράζουν ή απλώς νοικιάζουν τα ψηφιακά παιχνίδια τους
Τα μοντέλα Claude απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και παραβίασαν συστήματα οργανισμών
Μικρές αλλαγές, μεγάλη διαφορά
Sony και Warner ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για παράνομη χρήση στίχων στην εκπαίδευση του Claude
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.