Τεχνολογια - Επιστημη

Έλον Μασκ: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Μέλλον

Τι τον ανησυχεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρυθμό των γεννήσεων και την υπογεννητικότητα.

Τη μεγαλύτερη ανησυχία του για το μέλλον της ανθρωπότητας εξέφρασε ο Έλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής των Tesla και SpaceX μίλησε για τον χαμηλό ρυθμό που ακολουθούν οι γεννήσεις.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πολιτισμό είναι ο χαμηλός ρυθμός γεννήσεων, που πέφτει ραγδαία» σχολίασε ο μεγιστάνας ενώ παρουσίαζε το Tesla Bot, ένα ανθρωποειδές που έχει την «προοπτική να αποτελέσει ένα διαδεδομένο υποκατάστατο την ανθρώπινης εργασίας».

«Ο κύριος περιορισμός είναι το εργατικό δυναμικό» είπε ο Έλον Μασκ για το ζήτημα των εργασιακών προβλημάτων.

«Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι» ανέφερε, απορρίπτοντας την προσέγγιση αρκετών ανθρώπων που «νομίζουν ότι υπάρχουν παραπάνω άνθρωποι στον κόσμο και ότι ο παγκόσμιος πληθυσμό αυξάνει εκτός ελέγχου».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μια αναφορά της World Bank, ο παγκόσμιος ρυθμός γεννήσεων μειώνεται από το 1960.

Ο Μασκ απάντησε στο ζήτημα της γήρανσης λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να «προσπαθούν να ζουν για πολύ καιρό».

«Τον περισσότερο καιρό οι άνθρωποι δεν αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτονται, κάτι που θα δημιουργούσε μια κοινωνία όπου οι νέες ιδέες δεν μπορεί να είναι επιτυχημένες» ανέφερε ο Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ