Τεχνολογια - Επιστημη

Facebook: Ο Mark Zuckerberg απάντησε στις καταγγελίες υπαλλήλου

Η ανάρτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ © EPA/PETER DaSILVA

Facebook: Ο Mark Zuckerberg προχώρησε στη διάψευση όσων καταγγέλλει η Φράνσις Χάουγκεν - Η ανάρτησή του στο Facebook.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, με εκτενή ανάρτησή του στο προφίλ του ξεκαθαρίζει πως τα όσα κατήγγειλε η Φράνσις Χάουγκεν είναι ψευδή.

Ειδικότερα, ο Zuckerberg σε απάντηση προς τη Χάουγκεν που είχε πει πως «τα προϊόντα του Facebook βλάπτουν τα παιδιά, πυροδοτούν τον διχασμό και αποδυναμώνουν τη δημοκρατία μας» έκανε λόγο για «αποκαρδιωτικούς ισχυρισμούς που δεν έχουν κανένα νόημα» ισχυριζόμενος πως «το Facebook ενδιαφέρεται πολύ για θέματα όπως η ασφάλεια, η ευημερία και η ψυχική υγεία».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του γράφει: «Στο επίκεντρο αυτών των κατηγοριών είναι η ιδέα ότι δίνουμε προτεραιότητα στο κέρδος παρά στην ασφάλεια και την ευημερία. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Για παράδειγμα, μια κίνηση που έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση είναι όταν εισαγάγαμε την αλλαγή των Σημαντικών Κοινωνικών Αλληλεπιδράσεων στο News Feed. Αυτή η αλλαγή εμφάνιζε λιγότερα viral βίντεο και περισσότερο περιεχόμενο από φίλους και συγγενείς - κάτι που γνωρίζαμε ότι θα σήμαινε ότι οι άνθρωποι περνούσαν λιγότερο χρόνο στο Facebook, αλλά αυτή η έρευνα έδειξε ότι πράξαμε το σωστό για την ευημερία των ανθρώπων. Αυτό είναι κάτι που θα έκανε μια εταιρεία που βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους;».

Στη συνέχεια, τονίζει ότι «το Facebook δεν είναι υπεύθυνο από μόνο του για την αυτό-αστυνόμευση. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει και να ρυθμίσει καλύτερα την εταιρεία» και πρόσθεσε ότι «έχει ήδη προτείνει πώς θα μπορούσε και πρέπει να γίνει αυτό».

«Παρόμοια με την εξισορρόπηση άλλων κοινωνικών θεμάτων, δεν πιστεύω ότι οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις από μόνες τους. Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζουμε ενημερωμένους κανονισμούς για το διαδίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια» επεσήμανε.

«Έχω καταθέσει πολλές φορές στο Κογκρέσο και τους ζήτησα να ενημερώσουν αυτούς τους κανονισμούς. Έγραψα ορισμένες εκθέσεις που περιγράφουν τους τομείς κανονισμών που πιστεύουμε ότι είναι πιο σημαντικοί σε σχέση με τις εκλογές, το επιβλαβές περιεχόμενο, την ιδιωτικότητα και τον ανταγωνισμό», κατέληξε.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ