Τεχνολογια - Επιστημη

Facebook: Πόσα χρήματα έχανε ανά ώρα ο Mark Zuckerberg

Από το ιστορικό blackout των επτά ωρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Facebook & Messenger
Facebook & Messenger © Unsplash/Φωτογραφία Αρχείου

Facebook: Τουλάχιστον 13,3 εκατομμύρια δολάρια ανά ώρα έχασε ο Mark Zuckerberg από το blackout των social media του ομίλου του.

Τεράστιες οικονομικές ζημιές κατέγραψε ο Mark Zuckerberg από το ιστορικό blackout των Facebook,  Instagram, WhatsApp και Messenger.

Ειδικότερα, το Fortune υπολογίζει ότι ο όμιλος του Facebook έχασε έσοδα ύψους 99,75 εκατ. δολαρίων. Ο υπολογισμός στηρίζεται στα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου για έσοδα ύψους 29,08 δισ. δολαρίων σε περίοδο 91 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook βγάζει (ή χάνει εάν πέσει) 319,6 εκατ. δολάρια ημερησίως ή 13,3 εκατ. δολάρια την ώρα.

Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη πτώση της μετοχής του Facebook στη Wall Street. Ειδικότερα, με το άνοιγμα της συνεδρίασης η μετοχή μπήκε με αρνητικό πρόσημο, ενώ οι απώλειες τις πρώτες ώρες έφτασαν μέχρι και το 6%.

«Facebook, Instagram, Whatsapp και Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την σημερινή αναστάτωση. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε» ανέφερε σε μήνυμά του ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το ιστορικό blackout.

 

 

Πού οφείλεται το μπλακ άουτ σε Facebook, Instagram και WhatsApp - Τι λένε οι μηχανικοί

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε το Facebook σε ανάρτησή του, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές των ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

«Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας. Εκτιμάται ότι τις συγκεκριμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας του Mark Zuckerberg, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως το ιστορικό black out προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας στο οποίο είχαν αναφερθεί νωρίτερα ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια, αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ