Τεχνολογια - Επιστημη

Google Doodle: Αφιερωμένο στον Avicii για τα γενέθλιά του

Σήμερα θα έκλεινε τα 32 του χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον δημοφιλή Σουηδό DJ, Avicii, είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google με αφορμή τα γενέθλιά του.

Η Google τιμά με το σημερινό της Doodle τη μνήμη του Τιμ Μπέργκλινγκ ή κατά κόσμον Avicii, του δημοφιλούς Σουηδού DJ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018 και σήμερα θα έκλεινε τα 32 του χρόνια.

Ο Τιμ Μπέργκλινγκ γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1989 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το 2010, ως Avicii κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, με τίτλο «Don’t Hold Back.» Στη συνέχεια, συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso. Αν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του «Bromance», με την παρουσία στίχου, υπό τον, νέο, τίτλο «Seek Bromance».

Τον Οκτώβριο του 2010, υπέγραψε με την European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, «big four» των μεγαλύτερων. Ακολούθησε, το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι «Sunshine», με τον David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.

Μάλιστα, κατατάχθηκε στο No. 6 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2011, και κατατάχθηκε ακόμα ψηλότερα, συγκεκριμένα στο No. 3 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2012.

Το 2016 ο Avicii είχε δηλώσει την απόσυρσή του από τα μουσικά δρώμενα για λόγους υγείας. Ο ίδιος υπέφερε από παγκρεατίτιδα για πολλά χρόνια, λόγω του πάθους του για το ποτό. 

Κάπως έτσι φτάσαμε στην Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 ο Τιμ Μπέρλινγκ, βρέθηκε νεκρός στο Ομάν, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε αυτοκτονία, σύμφωνα με την οικογένειά του που αποκάλυψε πως ο διάσημος Dj άφησε πίσω του ένα σημείωμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις