Τεχνολογια - Επιστημη

Έλον Μασκ: Μένει σε σπίτι 36 τετραγωνικών και αξίας 50.000$

Οι εικόνες από το μικροσκοπικό οίκημα του Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Ο Έλον Μασκ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μένει σε ένα σπίτι 35 τετραγωνικών μέτρων και αξίας 50 χιλιάδων δολαρίων.

Σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών και αξίας μόλις 50.000 δολαρίων μένει πλέον ο Έλον Μασκ, όπως αποκάλυψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της SpaceX και της Tesla μπορεί να είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά μέσα στο 2020 προχώρησε στην πώληση του μεγαλύτερου μέρους των ακινήτων του ενώ τον Ιούνιο έβγαλε στο σφυρί και το τελευταίο του σπίτι.

mask.jpg

Έτσι, λοιπόν, πλέον, ο Μασκ κατοικεί σε ένα μικρό ενοικιαζόμενο σπίτι στο Boca Chica του Τέξας, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, με την αξία του σπιτιού να ξεκινά από τα 50.000 δολάρια.

«Η κύρια κατοικία μου είναι κυριολεκτικά ένα σπίτι αξίας περίπου 50.000 δολαρίων στο Boca Chica που νοικιάζω από τη SpaceX. Είναι όμως εντυπωσιακό», έγραψε, λέγοντας πως έχει επίσης ένα «σπίτι εκδηλώσεων» στο Bay Area.

elon.jpg

Το συγκεκριμένο σπίτι που κατοικεί ο Μασκ είναι μόλις 36 τετραγωνικά, είναι μικροσκοπικά, κομψά και έχει ενιαίο χώρο καθιστικού, κουζίνα και υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Μάλιστα, η ιδιαιτερότητα αυτού του σπιτιού είναι ότι είναι αναδιπλούμενο, καθώς είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και χάλυβα. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του κατά την παραλαβή του το παίρνει σε ένα διπλωμένο κουτί και στη συνέχεια αυτό ξεδιπλώνεται.

elon-mask.jpg

Σύμφωνα με το μπλογκ Teslarati, το μοντέλο στο οποίο διαμένει ο Έλον Μασκ είναι ένα μαζικής παραγωγής πτυσσόμενο προκατασκευασμένο σπίτι 6x6 μέτρα, με το όνομα Boxabl Casita. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μένει σε ένα από τα σπίτια της, αλλά τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι είχε κατασκευάσει ένα σπίτι για έναν «υψηλού προφίλ» και «απόρρητο» πελάτη στο Boca Chica.

mmask.jpg

Ο συνιδρυτής Γκαλιάνο Τιραμάνι δήλωσε στη New York Post: «Ο στόχος της εταιρείας είναι η μαζική παραγωγή κατοικιών σε κλίμακα και με κόστος που δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Θέλουμε να κάνουμε τη στέγαση πιο προσιτή στον κόσμο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ