realme 8 5G
Τεχνολογια - Επιστημη

realme 8 5G: Έρχεται στην ελληνική αγορά σε προσιτές τιμές

To νέο smartphone της realme έρχεται άμεσα στην ελληνική αγορά και όλοι μιλούν για αυτό
328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

realme 8 5G: Μάθετε τα πάντα για το νέο smartphone της realme που θεωρείται ήδη ένα από τα πιο value for money κινητά του έτους.

Η στρατηγική ανάπτυξη της realme για το 2021 συνεχίζεται αυτήν τη φορά με το λανσάρισμα του realme 8 5G. Με ενσωματωμένο τον επεξεργαστή νέας γενιάς 5G η realme επενδύει ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία 5G και επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της με μια από τις top συσκευές για το 2021, που έρχεται μάλιστα σε ιδιαίτερες προσιτές τιμές. Τα smartphones έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι του 5G, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι τιμές ξεφεύγουν. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του realme 8 5G και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήδη η περίπτωσή του ξεχωρίζει.

Η συσκευή διατίθεται σε δύο εκδόσεις με τη διαφορά τους να βρίσκεται στον αποθηκευτικό χώρο. Το ένα smartphone έρχεται με 4 GB και αποθηκευτικό χώρο 64 GB και η τιμή είναι στα 249 ευρώ (18-20 Μαΐου: 229 ευρώ) και το άλλο έχει 6 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο και τιμή στα 279 ευρώ. Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή Dimensity 700 5G που έκανε τον κόσμο της τεχνολογίας να συζητά για το realme 8 5G.

O Dimensity 700 5G συνδυάζει υπέροχα δύο πολύ ισχυρούς πυρήνες Arm Cortex-A76 στην οκταπύρηνη CPU του για υψηλές ταχύτητες έως και 2,2 GHz. Ο νέος εντυπωσιακός επεξεργαστής της εταιρίας έχει κατασκευαστεί με την κορυφαία αρχιτεκτονική των 7 nm, η οποία εξοικονομεί κατά 28% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με την αρχιτεκτονική 8 nm, επιτρέποντας στον Dimensity 700 να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους υψηλής απόδοσης επεξεργαστές του χωρίς να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για λιγότερες φορτίσεις. Ο Dimensity 700 διαθέτει ισχυρή GPU, την Arm Mali-G57 MC2, με ταχύτητα χρονισμού 950 MHz και υποστήριξη τεχνολογίας υψηλού ρυθμού ανανέωσης οθόνης 90 Hz.

Ο επεξεργαστής Dimensity 700 5G υποστηρίζει επίσης Dual SIM 5G τύπου Dual-SIM Standby, επιτρέποντας στο κινητό τηλέφωνο να υποστηρίζει κάρτες SIM 5G online σε δίκτυα 5G. Επιπλέον, ο επεξεργαστής υποστηρίζει SA/NSA και καλύπτει τη συμβατική ζώνη συχνοτήτων 5G. Η προηγμένη τεχνολογία Advanced Dual Network Acceleration μπορεί να υποστηρίξει επικάλυψη δικτύων Wi-Fi και 5G.

Έξυπνη λειτουργία Εξοικονόμηση ενέργειας 5G

Το νέο realme 8 5G υποστηρίζει ταυτόχρονα και μια έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας 5G. Αυτό βοηθά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και αποτελεί ένα κερδισμένο στοίχημα για την εταιρία, αφού τα δίκτυα 5G απαιτούν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Η έξυπνη τεχνολογία 5G ανιχνεύει με έξυπνο τρόπο το ευρύτερο περιβάλλον του σήματος και πραγματοποιεί αυτόματα εναλλαγή μεταξύ 4G και 5G χωρίς καθυστέρηση στον χρόνο μετάβασης, επιτυγχάνοντας 30% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με κινητές συσκευές που δεν διαθέτουν την έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας 5G.

Η λειτουργία Super Power Saving Mode χρησιμοποιεί τεχνική συντονισμού της CPU, ρύθμιση του οπίσθιου φωτισμού και άλλες στρατηγικές και στοχευμένα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για συγκεκριμένες εφαρμογές. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας του συστήματος και παρατείνεται η διάρκεια ζωής της συσκευής. Οι λειτουργίες Sleep Standby Optimization, App Quick Freeze και Screen Battery Optimization βελτιστοποιούν επίσης τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Φυσικά όμως η νέα συσκευή δεν έμεινε μόνο εκεί όσον αφορά τα της μπαταρίας. Το realme 8 5G διαθέτει ισχυρή μπαταρία 5000 mAh, ικανοποιώντας τις καθημερινές ανάγκες ψυχαγωγίας των χρηστών. Με τη λειτουργία γρήγορης φόρτισης 18 W Τύπου C, η μπαταρία 5000 mAh μπορεί να φορτίσει πλήρως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Και με την κάμερα;

Η κάμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά για τους χρήστες και το ολοκαίνουργιο realme 8 5G μας αφήνει ικανοποιημένους και σε αυτόν τον τομέα. Το realme 8 5G διαθέτει κάμερα 48MP με νυχτερινή λειτουργία Nightscape, η οποία αποτελείται από μια βασική κάμερα 48MP Ultra HD, έναν φακό ασπρόμαυρου πορτραίτου και έναν φακό macro.

realme 8 5G

α. Βασική κάμερα 48MP Ultra HD: Η βασική κάμερα είναι μια κάμερα 48MP Ultra HD με διάφραγμα F1.8, οπτικό πεδίο 80° και φακό 6P. Οι επαγγελματικοί φακοί HD μπορούν να αποτυπώνουν εξαιρετικά καθαρές εικόνες με συγκεκριμένες φωτογραφικές λεπτομέρειες και δύο φορές καλύτερη υφή.

β. Φακός ασπρόμαυρου πορτραίτου: Το νέο σύστημα φίλτρου χρωμάτων επιτρέπει στον φακό πορτραίτων να ανιχνεύει μεγαλύτερο φάσμα φωτός, βοηθώντας, έτσι, τον κύριο φακό στην καλύτερη αποτύπωση του φωτός, ενισχύοντας την αντίθεση στις εικόνες, δημιουργώντας ρετρό εικόνες και προσθέτοντας υφή στα πορτραίτα.

γ. Φακός macro 4 cm: Ο φακός ultra macro επιτρέπει στους χρήστες να φέρνουν τα αντικείμενα των φωτογραφιών τους πιο κοντά και να ανακαλύπτουν την ομορφιά του μικρόκοσμου με απόσταση λήψης 4 cm.

realme 8 5G

Οθόνη και σχεδιασμός που θυμίζουν υψηλότερη κατηγορία

H οθόνη του δεν ζηλεύει σε τίποτα τα προϊόντα της ακριβότερης γκάμας και αυτό γιατί το realme 8 5G διαθέτει οθόνη Ultra Smooth Display 6,5 ιντσών 90 Hz με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και μέγιστο ρυθμό δειγματοληψίας 180 Hz. Με δυνατότητα υποστήριξης 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η οθόνη 90 Hz έχει κατά 50% υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης σε σχέση με συμβατικές οθόνες 60 Hz, προσφέροντας μια απρόσκοπτη και ομαλή οπτική εμπειρία σε κάθε σάρωση της οθόνης. Χάρη στη μεγάλη οθόνη 6,5 ιντσών και στην εξαιρετική αναλογία οθόνης προς σώμα, το realme 8 5G σάς προσφέρει μια οπτική εμπειρία ανώτερης ποιότητας. Η οθόνη διαθέτει ανάλυση 2400 x 1080 FHD+, ρυθμό δειγματοληψίας αφής έως και 180 Hz, μέγιστη φωτεινότητα 600 nit και 16,7 εκατομμύρια χρώματα.

Πέρα από το 5G, τις κάμερες και το χαμηλό κόστος, υπάρχει κι άλλος λόγος να τσεκάρεις το realme 8 5G και αυτός έχει να κάνει με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του. Το realme 8 5G είναι το πιο λεπτό 5G smartphone της κατηγορίας του. Πολύ λεπτή σχεδίαση σώματος 8,5 mm, εξαιρετικά χαμηλό βάρος 185 g και μοναδική αίσθηση στην παλάμη του χρήστη. Προσφέρει άνεση για κάθε χρήστη.

Δειτε περισσοτερα