Τεχνολογια - Επιστημη

Έλον Μασκ: H Tesla «παγώνει» τις συναλλαγές με Bitcoin

Ακόμα ένα πλήγμα για το κρυπτονόμισμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τις συναλλαγές με Bitcoin «παγώνει» η Tesla, όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ.

Κάθε συναλλαγή με το Bitcoin αναστέλλει η Tesla όπως ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ με tweet που έκανε στον λογαριασμό του.

«Η Tesla έχει αναστείλει τις αγορές οχημάτων μέσω Bitcoin. Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του Bitcoin και τις συναλλαγές, ειδικά άνθρακα που επιφέρει τις χειρότερες εκπομπές από κάθε άλλο καύσιμο» ανέφερε ο CEO της Tesla, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter και πρόσθεσε:

«Τα κρυπτονομίσματα συνιστούν μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχει ένα υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να έρθει με μεγάλο κόστος για το περιβάλλον».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ, το Bitcoin γνώρισε «βουτιά», υποχωρώντας στα στα 45.700 δολάρια από τα 54.819 δολάρια, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Μαρτίου. Εντούτοις, στη διάρκεια των συναλλαγών στη συνεδρίαση της Ασίας, επανήλθε πάνω από τα 50.000 δολάρια, «μαζεύοντας» μέρος των απωλειών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του Φεβρουαρίου, η Tesla ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολ. στο Βitcoin, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να κάνει αποδεκτές τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του κρυπτονομίσματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ