Τεχνολογια - Επιστημη

Έλληνας ο νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής

Ποιος είναι ο Γιάννης Σύρρος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Σύρρος
Γιάννης Σύρρος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Σύρρος, γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ, είναι ο νέος πρόεδρος στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA).

Ένας Έλληνας είναι πλέον πρόεδρος στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA).

Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) εξέλεξε τον Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως νέο πρόεδρο για τη θητεία 2020-2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σύρρος είναι ο πρώτος πρόεδρος του WITSA, o οποίος εκλέγεται από την Ευρώπη. Όπως έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της 17ης Νοεμβρίου 2020, o Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από μία ομάδα ηγετών -23 διευθυντές και στελέχη από τέσσερις ηπείρους- για τη θητεία 2020-22.

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του WITSA αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση για το ΣΕΠΕ και το έργο του αλλά και μία σημαντική διάκριση και ευκαιρία για τη βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας της χώρας και τεράστια τιμή και ευθύνη για εμένα» σημείωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρέχουσα κρίση της πανδημίας έφερε στο παγκόσμιο προσκήνιο την αναγκαιότητα της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε τομέα της οικονομίας, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Για το μέλλον μας, για τις πατρίδες μας, για τον ρόλο της τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία, για τον καθένα από εμάς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και συνθέσουμε τις απόψεις και τις στρατηγικές μας. Το όνειρο της βιομηχανίας μας δεν είναι κάτι που δεν θα επιτύχουμε ποτέ. Το όνειρό μας είναι αυτό που δεν έχουμε πετύχει ακόμα! Ας "χτίσουμε έναν νέο ψηφιακό κόσμο" μαζί».

Ο WITSA (World Information Technology and Services Alliance) ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

Γιώτα Παπαρίδου (ΣΕΠΕ) για την εκλογή του Γιάννη Σύρρου στην προεδρία του WITSA

Από τη μεριά της η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για την εκλογή του Γιάννη Σύρρου ως προέδρου του WITSA, καθώς επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά, αλλά και την αφοσίωση του στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη και για το ΣΕΠΕ».

Και συμπλήρωσε: «Αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα του ΣΕΠΕ και των Μελών του και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ψηφιακή εικόνα της χώρας, καθώς είναι "ψήφος εμπιστοσύνης" στις ψηφιακές δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας της Ελλάδας, έναν κλάδο ο οποίος αποτελεί ένα στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

Γενικός γραμματέας του WITSA: «Καλωσορίζω τον Γιάννη Σύρρο ως νέο πρόεδρο μας»

«Εκ μέρους ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας του WITSA, χαίρομαι που καλωσορίζω τον Γιάννη Σύρρο ως νέο πρόεδρο μας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WITSA, Δρ. Jim Poisant. «Με τόσες πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, είμαι βέβαιος ότι με την αξιόπιστη ηγεσία, υποστήριξη καθώς και φιλία του κυρίου Σύρρου, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ενισχύουμε τα πολλά επιτεύγματα του WITSA, διασφαλίζοντας ότι ο WITSA θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να φθάνει σε νέα επίπεδα επιτυχίας» συνέχισε ο Δρ. Poisant.

Γιάννης Σύρρος - Ποιος είναι ο Έλληνας που βρίσκεται πλέον στην προεδρία του WITSA

Ο Γιάννης Σύρρος, εκπροσωπώντας τον ΣΕΠΕ, έχει υπηρετήσει και στηρίξει τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) από διαφορετικές θέσεις ευθύνης για 20 χρόνια, έχοντας διατελέσει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2001-2020), αντιπρόεδρος Ευρώπης ) (2012-2018) και αναπληρωτής πρόεδρος από τον Οκτώβριο του 2018. Παράλληλα, είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας (DIGITALEUROPE) καθώς και μέλος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πληροφορικής (EITO).

Είναι γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ από το 2001 και έχει επίσης διατελέσει Σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας στα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Πρόνοιας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης για τον σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. Επιπλέον, συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση προτάσεων στο πλαίσιο του 5th RTD Framework Programme. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του κλάδου για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ