Τεχνολογια - Επιστημη

Στο Φθινόπωρο αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google

Η 22η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο της Γης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Google Doodle
Google Doodle © Google

Η Google κινείται σε φθινοπωρινούς ρυθμούς και έτσι ακριβώς και το σημερινό της Doodle που είναι αφιερωμένο στην φθινοπωρινή ισημερία.

Το Φθινόπωρο τιμά με το σημερινό της Doodle η Google καθώς η 22η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Συγκεκριμένα, κατά τη φθινοπωρινή ισημερία, η νύχτα και η ημέρα έχουν σχεδόν ίδια διάρκεια και, στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η ημέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει, ενώ το ζενίθ, δηλαδή η μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα, σημειώνεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο πως στην περίπτωση της Αθήνας, η ισημερία θα αργήσει κάποιες ημέρες, καθώς την ίδια ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας η ίση μέρα-νύχτα συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον ισημερινό, πράγμα που δεν ισχύει για τη χώρα μας.

Στις άλλες περιοχές που βρίσκονται πάνω ή κάτω από τον ισημερινό, αυτό συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την ισημερία.

Αναλογικά, στην Αθήνα, που βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού, η ισότητα στη διάρκεια μέρας και νύχτας θα συμβεί σε περίπου τέσσερις ημέρες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.