Τεχνολογια - Επιστημη

Julius Lothar Meyer: Το Doogle της Goodle τιμά τον Γερμανό χημικό

Το έργο του παρείχε ισχυρές αποδείξεις για τον περιοδικό νόμο, που περιγράφει κυκλικά μοτίβα μεταξύ των στοιχείων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκατόν ενενήντα χρόνια μετά τη γέννηση του Γερμανού χημικού, Julius Lothar Meyer, το Google Doodle της Τετάρτης (19/08) τιμά τον επιστήμονα και το έργο του.

Τον σπουδαίο Γερμανό χημικό, Julius Lothar Meyer, τιμά με το σημερινό της Doodle η Google, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 190 χρόνων από τη γέννηση του επιστήμονα.

Σαν σήμερα, το 1830, ο Julius Lothar Meyer γεννήθηκε στο Φάρελ της Γερμανίας και, αρχικά, ήταν αφοσιωμένος στη μελέτη της Ιατρικής, όπως τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά σύντομα εστίασε στη Χημεία.

Ο ίδιος πήρε το διδακτορικό του, το 1858, και άρχισε τη σταδιαδρομία του ως καθηγητής Φυσικών Επιστημών την επόμενη χρονιά.

Μάλιστα, ο Meyer δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Die modernen Theorien der Chemie» («Σύγχρονες θεωρίες της Χημείας») και η πραγματεία περιλάμβανε ένα στοιχειώδες σύστημα για την οργάνωση 28 στοιχείων, που βασίζεται στο ατομικό βάρος, πρόδρομο του σύγχρονου περιοδικού πίνακα.

Ωστόσο, ο Ρώσος επιστήμονας, Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, διατύπωσε τη δική του θεωρία ως προς τη Χημεία εκείνη την εποχή, αφού ήταν ο δημιουργός της πρώτης έκδοσης του περιοδικού πίνακα των χημικών στοιχείων.

Το επόμενο έργο του Meyer, το 1870, ήταν πρωτοποριακό, καθώς η γραφική επίδειξη της σχέσης μεταξύ ατομικού όγκου και ατομικού βάρους παρείχε ισχυρές αποδείξεις για τον περιοδικό νόμο, που περιγράφει κυκλικά μοτίβα μεταξύ των στοιχείων.

Ο Γερμανός χημικός πέθανε στις 11 Απριλίου 1895 στην Τυβίγγη, σε ηλικία 64 ετών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ