Τεχνολογια - Επιστημη

Η Microsoft μας καλωσορίζει στο μέλλον με μια σειρά 4 επεισοδίων

4 επεισόδια που συνθέτουν το «μωσαϊκό» του μέλλοντος για την τεχνολογία στη χώρα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_for_pr_use_1.jpg

Microsoft Synthesis: Κορυφαίοι επιστήμονες, πολιτικοί, CEOs και στοχαστές συνομιλούν και θέτουν τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Η είδηση ότι η Microsoft σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα μεγάλο κέντρο έρευνας έκανε το γύρο του κόσμου και αποτέλεσε άλλο ένα παραγωγικό βήμα για την τεχνολογία στη χώρα. Ταυτόχρονα, το flagship event της εταιρίας, Microsoft Summit συνεχίζει την τετραετή του παράδοση στην Ελλάδα, όμως αυτόν τον Ιούνιο συστήνεται για πρώτη φορά μια σειρά 4 ψηφιακών επεισοδίων, το «Microsoft Synthesis». Διαβάζοντας και μόνο τα ονόματα των συμετέχοντων, μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος της διοργάνωσης, αφού περιλαμβάνει κορυφαίους στοχαστές, πολιτικούς, επιστήμονες και ανθρώπους των επιχειρήσεων.

christakis_5.jpg
Ο καθηγητής του Yale, Νικόλας Χρηστάκης θα συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σειρά «Synthesis» της Microsoft.


Η σειρά των ψηφιακών επεισοδίων δεν αντικαθιστά το συνέδριο, αλλά υπηρετεί τον ίδιο σκοπό: να φέρει τη παγκόσμια συζήτηση γύρω από τη τεχνολογία και τις αλλαγές που φέρνει σε κάθε πτυχή της ζωής και της οικονομίας, σε πραγματικό χρόνο στη χώρα μας. Η συνάντηση είναι ψηφιακή, όπως επιτάσσουν οι καιροί και τα 4 επεισόδια θα θα κάνουν πρεμιέρα κάθε μέρα στις 10.00 από τις 15/6 μέχρι τις 18/6.  Ας δούμε παρακάτω μερικούς από τους καλεσμένους της Microsoft, που θα προσπαθήσουν να συνθέσουν το μωσαϊκό του μέλλοντος.

daskalakisk.jpg
O Καθηγητής του του ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα συμμετέχει στη σειρά «Synthesis» της Microsoft

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει για την πρωτόγνωρη εμπειρία των τελευταίων μηνών και τη στρατηγική που καλείται να χαράξει η χώρα για το μέλλον, ενώ απέναντί του θα βρει τον καθηγητή του Yale, Νικόλα Χρηστάκη για να συζητήσουν τόσο για τα διδάγματα της πανδημίας όσο και για την τεχνολογία ως κινητήριο δύναμη για τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο.

Στο ίδιο πρόγραμμα θα συναντήσεις ονόματα όπως του φημισμένου στην Ελλάδα, Dr Nassim Nicholas Taleb ή του Καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη που θα βρεθούν απέναντι σε CEOs και επικεφαλής νευραλγικών κλάδων και οργανισμών, συζητώντας για τις προκλήσεις της νέας δεκαετίας και για την τεχνολογική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Φυσικά, ο o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith και τον CEO της εταιρίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Microsoft Synthesis.

michalopoulos_ceo_microsoft_hellas_cyprus_malta.jpg
O CEO της εταιρίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος θα δώσει επίσης «το παρών»

Μέσα από εκτεταμένες συνεντεύξεις  με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, οι συμμετέχοντες, συμβάλλουν σε έναν γόνιμο και απαραίτητο διάλογο για το κοινό μας μέλλον, με βασικό καταλύτη την τεχνολογία, στον απόηχο πλέον της παγκόσμιας πανδημίας που όλοι βιώσαμε.  
Το Microsoft Synthesis,  θα είναι διαθέσιμο από τις 15/6 στο website της Microsoft και θα προβάλλονται καθημερινά στις 10:00 μέχρι και τις 18/6. Δείτε παρακάτω το θέμα του κάθε επεισοδίου.

  • Episode 1: Preparing for the unexpected
  • Episode 2: Leveraging technology to ensure competitiveness
  • Episode 3: How AI-driven analytics empower policy making
  • Episode 4: Empowering society to make a change

Παράλληλα, με στόχο το περιεχόμενο και η συζήτηση να φτάσουν σε κάθε πολίτη,  την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 23:10, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα προβάλλει την εκπομπή «Synthesis», μια συμπυκνωμένη τηλεοπτική εκδοχή των 4 ψηφιακών επεισοδίων διάρκειας μιας ώρας.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ