Τεχνολογια - Επιστημη

Ελεύθερος χρόνος για μάθηση, φλερτ, γυμναστική και διασκέδαση

Τα διαδικτυακά hot spots της καραντίνας

Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέσσερις άνθρωποι κάνουν μια digital πρόταση για να περάσει πιο εποικοδομητικά η καραντίνα

Η καραντίνα καλά κρατεί και όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους σε αυτή τη συγκυρία. Ακόμη και για όσους δουλεύουμε αυτή την περίοδο από το σπίτι, μόνο και μόνο η μη μετακίνηση από και προς το γραφείο εξοικονομεί αρκετό χρόνο. Ρώτησα λοιπόν τέσσερις φίλους να μου προτείνουν ο καθένας μια digital πρόταση για να περάσει ο χρόνος όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται.

Ο Κώστας έχει πάρει στα σοβαρά τη διαθεσιμότητά του και εφαρμόζει αυτό το διάστημα τη διά βίου μάθηση. Υπάρχουν πολλές ανοιχτές εκπαιδευτικές πλατφόρμες, ωστόσο το coursera.org φαίνεται να καλύπτει μεγάλο εύρος και πεδία ενδιαφέροντος για όσους θέλουν να διευρύνουν ή να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες. Αρκετά τμήματα είναι δωρεάν ή με εξαιρετικά χαμηλό κόστος και φιγουράρουν μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο ίδιος κάνει ένα τμήμα για social media marketing και άλλο ένα για negotiation skills και προετοιμάζει τον εαυτό του για μια νέα καριέρα. 

Η Μάνια είναι ένα κορίτσι που δεν δουλεύει αυτές τις μέρες και είναι φανατική single. Μέσα σε όλο αυτό την έχει δει αλλιώς και το ψάχνει για σχέση. Αφού έχει δοκιμάσει όλα τα κλασσικά, όπως το Tinder κ.ο.κ., ανάκυψε μια ελληνική πλατφόρμα που υπόσχεται να βρει το άλλο μισό και έχει γίνει φανατική. Πρόκειται για το sweetdate.gr για όσους ψάχνουν μια σοβαρή γνωριμία, σχέση έως και γάμο.

Ο Φίλιππος είναι ένα κλασσικό παιδί, ένας σαραντάρης που δουλεύει πολλές ώρες και, φυσικά, τα έχει «σπάσει» με το fitness. Αυτή την περίοδο έχει βάλει στόχο να κάψει όσα κιλά πήρε τον χειμώνα και έχει αλωνίσει στο YouTube για να βρει προπονήσεις στα μέτρα του. Επίπεδο αρχαρίων και λίγο προχωρημένο για να βγει στις παραλίες όπως παλιά. Έχει ξεχωρίσει δύο ξένους προπονητές που φαίνεται να του ταιριάζουν και μας τους προτείνει: lululemon και Jordan Yeoh.

Η Βάλι είναι η μικρή της παρέας και πρότεινε το περισσότερο διασκεδαστικό. Ο λόγος για το TikTok, ένα κοινωνικό δίκτυο κινέζικης προέλευσης το οποίο βασίζεται στην ανταλλαγή βίντεο τα οποία παράγουν τα μέλη του. Η ίδια παρακολουθεί πολλούς διάσημους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως αστεία βίντεο, ενώ έχει ξεχωρίσει πολλά «αστεράκια» από την εγχώρια σκηνή με φοβερή φαντασία, χιούμορ και τόλμη. 

Σχολιάστε και εσείς κάτω από αυτό το δημοσίευμα τις δικές σας προτάσεις.