- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαραθώνιος χάκερ για να μας σώσουν από τον κορωνοϊό
Για 48 ώρες, 42.000 Γερμανοί χάκερ έκαναν brainstorming
Γερμανοί χάκερ με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε έναν ματαθώνιο λύσεων για προβλήματα που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό.
Δεκάδες χιλιάδες χάκερ, όλοι από τη Γερμανία, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν μαζικό μαραθώνιο για να ανταλλάξουν ιδέες για λογισμικά και για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό.
Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel για 48 ώρες, περίπου 42.000 χάκερ έκαναν brainstorming για τουλάχιστον 1.500 πρότζεκτ. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι χάκερ αντιπροσωπεύουν επτά οργανισμούς, όπως το Prototypefund και Code4Germany, και σχημάτισαν τη πρωτοβουλία με τίτλο: #wirvsvirus (εμείς κατά του ιού). Οι εν λόγω χάκερ χαίρουν αναγνώρισης από το κράτος της Γερμανίας, το οποίο δεσμεύεται για οικονομική υποστήριξη των πιο φιλόδοξων ιδεών τους.
Οι προκλήσεις για τους χάκερ που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό είναι πολλές: καλούνται να βρουν λύσεις για τα πάντα από τη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στα νοσοκομεία της χώρας, την καλύτερη διανομή τροφίμων σε άστεγους μέχρι τον εντοπισμό εργατικών χεριών για τους αγρότες και τη συγκομιδή της σοδειάς τους εν μέσω κορωνοϊού.
Η Στέφανι Βάιζ, χάκερ και κόρη μιας μητέρας που συγκαταλέγεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για μόλυνση από τον Covid-19, δήλωσε στο Der Spiegel ότι βιώνει από πρώτο χέρι τις ελλείψεις του υγειονομικού συστήματος της Γερμανίας. «Προσπαθώ να μετατρέψω τον θυμό μου σε κάτι παραγωγικό», είπε στο περιοδικό Der Spiegel. Ο μαραθώνιος των δεκάδων χιλιάδων χάκερ και των ιδεών τους θα περάσει από μια κριτική επιτροπή που θα στηρίξει στην πορεία τις καλύτερες ιδέες τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι το «juice jacking» και πώς μια απλή αλλαγή στις ρυθμίσεις USB μπορεί να θωρακίσει τα δεδομένα σας
Το φαράγγι μήκους περίπου 450 χιλιομέτρων και βάθους που ξεπερνά το 1,8 χιλιόμετρο
Όταν ο φωτογράφος και ο σκηνοθέτης δίνουν τη θέση τους στον αλγόριθμο
Ένας φιλόσοφος του νου και της ηθικής στην επιχείρηση Τεχνητής Νοημοσύνης
«Τα παιδιά δεν χρειάζονται πανικό, αλλά εκπαίδευση»
Η ανάλυση βασίστηκε σε 17 μελέτες με περισσότερους από 20.000 ασθενείς
Επιτέλους, η πόλη στα μέτρα σου
Μια αόρατη εργατική δύναμη που τροφοδοτεί με πληροφορίες την ΑΙ
Τέλος στο «back button hijacking» - Αυστηρά μέτρα κατά της παραπλανητικής πρακτικής
Νέα μελέτη δείχνει ότι η χρήση chatbot μειώνει τη μακροπρόθεσμη μάθηση και δημιουργεί την «ψευδαίσθηση της γνώσης»
Αόρατα γενετικά ίχνη αποκαλύπτουν οικοσυστήματα, απειλές και βιοποικιλότητα σε πραγματικό χρόνο
Όταν η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται εργαλείο επίθεσης και μετατρέπει την κυβερνοασφάλεια σε μαζική απειλή
Δες αν το χρησιμοποιείς σωστά...
Το υλικό περιλαμβάνει σπάνιες λήψεις της Γης να εμφανίζεται πίσω από τον ορίζοντα της Σελήνης
Το επόμενο εγχείρημα της Meta και η συνεργασία με τους υπαλλήλους
Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιούν τα βίντεο, εξοικονομώντας δεδομένα
Τι αποκαλύπτουν οι καθημερινές μουσικές σας συνήθειες για το πώς σκέφτεστε και επεξεργάζεστε πληροφορίες
Προσθαλάσσωση στον Ειρηνικό Ωκεανό για το πλήρωμα της NASA - «Η αρχή μιας νέας εποχής»
Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι η απλή ακρόαση μουσικής αρκεί για να εκπαιδεύσει το μυαλό μας να αναγνωρίζει μοτίβα
Οι γιατροί της έλεγαν ότι έχει επιληψία, μετά πάρεση του Todd αλλά και άγχος - Τίποτα από αυτά δεν ήταν σωστό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.