Τεχνολογια - Επιστημη

Μένουμε σπίτι: 15 sites με δωρεάν video games από τα 80s και 90s

Pac-Man, Super Mario, Tetris, Street Fighter, Mortal Kombat. Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε retro κονσόλα με χιλιάδες τίτλους και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίζουμε retro video games
Παίζουμε retro video games © Kelly Sikkema I Unsplash

15 sites με δωρεάν retro video games – εξομοιωτές παιχνιδιών από τα 80s και 90s για να μπορείς να παίξεις στον υπολογιστή σου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η κίνηση στο διαδίκτυο έχει εκτιναχθεί τις τελευταίες σε πολύ υψηλά επίπεδα. Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχει φόβος για γενικευμένο black out - κρασάρισμα. Με τους πολίτες και μαθητές να μένουν σπίτι, τα μαγαζιά και τα gaming stations να είναι κλειστά, το «Fortnite» και διάφορα άλλα online παιχνίδια έχουν πάρει «φωτιά» και αυτό θα συνεχιστεί για πολλές ακόμα βδομάδες.

Η κονσόλα Nintendo Game Boy
Nintendo Game Boy © Joey Velasquez I Pixabay


Άλλος ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, εκτός από τα επιτραπέζια παιχνίδια ή να παρακολουθήσεις δωρεάν ταινίες και θεατρικά έργα, είναι και τα video games. Αν έχεις κονσόλες που έχουν πιάσει σκόνη, καιρός να τις βγάλει από την αποθήκη ή το πατάρι. Αν είσαι άνθρωπος που συνεχίζεις να παίζεις video games, ίσως αυτή είναι η καλύτερή σου περίοδος (έστω για λίγο, η συγκυρία μόνο καλή δεν είναι).

Αν μεγάλωσες στα 80s και 90s ή είσαι πιο νέος και έχεις μεράκι για retro video games, υπάρχουν κάποια site που μπορούν να σε «βάλουν» σε μία χρονομηχανή και να παίξεις δωρεάν παλιά αγαπημένα video games από Amiga, Amstrad, Atari, Spectrum, Commodore, Sega, Game Boy ή ακόμα τίτλους με λειτουργικό MS-DOS και μέσα από κλασικές καμπίνες Arcade. Παρακάτω, σας προτείνουμε κάποια από αυτά τα freeware-abandonware site για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και νοσταλγίας κατευθείαν και δωρεάν στον υπολογιστή ή στο browser σου ή μέσω ενός emulator-εξομοιωτή.

Altered Beast video game
Altered Beast


Abandonia

Abandoware Dos

My AbandonwareGame Nostalgia

Classic Reload

Old Game ShelfRetro Games

RGB Classic Games

Home of the Underdogs

Leisure Suit Larry video game
Leisure Suit Larry


OpenEmu 

RetroArch (emulator για διάφορες πλατφόρμες-κονσόλες)

Dolphin (GameCube/Wii emulator)

ePSXe (PlayStation emulator)

PCXS2 (PlayStation 2 emulator)

ScummVM (κλασικά adventure games)

Mortal Kombat video game
Mortal Kombat

ΠΡΟΣΦΑΤΑ