Τεχνολογια - Επιστημη

Το Facebook διέγραψε ψεύτικες σελίδες και λογαριασμούς, για διασπορά ρωσικής προπαγάνδας

Οι ιδιοκτήτες των σελίδων και των λογαριασμών, παρουσιάζονταν ως ανεξάρτητες ενημερωτικές σελίδες,

ptikaidi.jpg
Πτήση & Διάστημα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
security1.jpg

Το Facebook προχώρησε στο «κατέβασμα» 364 ψεύτικων σελίδων και λογαριασμών από την πλατφόρμα του, διότι βρίσκοντας υπό τη διαχείριση υπαλλήλων του ρωσικού κρατικού πρακτορείου Sputnik, από αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέσα διασποράς προπαγάνδας υπέρ του Κρεμλίνου και κατά της Δύσης.

Οι εν λόγω σελίδες και λογαριασμοί, συνδέθηκαν με συντονισμένη «μη αυθεντική», συμπεριφορά, δηλαδή δεν ήταν στην πραγματικότητα αυτοί που ισχυρίζονταν. Πιο συγκεκριμένα, οι 364 σελίδες και λογαριασμοί, συμμετείχαν σε δυο ξεχωριστές επιχειρήσεις, η μια με δράση στην Βαλτική, την Κεντρική Ασία, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, και η άλλη στην Ουκρανία. Οι ιδιοκτήτες των σελίδων και των λογαριασμών, παρουσιάζονταν ως ανεξάρτητες ενημερωτικές σελίδες, με θεματολογία που αφορούσε τον καιρό, ταξίδια, σπορ, οικονομία κτλ. Σκοπός τους ωστόσο, ήταν η παραπληροφόρηση, και η προώθηση -μεταξύ άλλων- αρνητικών συναισθημάτων για το NATO.

Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, το Facebook διέγραψε 652 ψεύτικους λογαριασμούς και σελίδες, που αποσκοπούσαν στην άσκηση πολιτικής επιρροής στις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική.

Από το Πτήση & Διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ