Τεχνολογια - Επιστημη

Data και νέος Γενικός Κανονισμός της ΕΕ

Το νέο FB Live του ΔΙΚΤΥΟΥ και της Athens Voice έρχεται την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 19:00

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
photo-1486746730710-0e7ce7b07038.jpg

Ποιος διαχειρίζεται τα προσωπικά μας δεδομένα; Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες; Τι αλλαγές ως προς τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός της ΕΕ που τίθεται σε εφαρμογή τον Μάιο; Αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν στο νέο Facebook live που οργανώνει το ΔΙΚΤΥΟ σε συνεργασία με την Athens Voice.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: τεράστια υπολογιστική δύναμη των μηχανών, τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα (Data). Τα δεδομένα που παράγουμε όλοι καθημερινά είναι η πρώτη ύλη της νέας εποχής. Η αξία της αγοράς των προσωπικών δεδομένων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε σχεδόν €1 τρισ. το 2020. Ποιος όμως διαχειρίζεται τα προσωπικά μας δεδομένα; Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες; Τι αλλαγές ως προς τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός της ΕΕ που τίθεται σε εφαρμογή τον Μάιο;

Παρακολουθήστε από το fb του ΔΙΚΤΥΟΥ και της Athens Voice την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 19:00.

Συνομιλούν ο Σπύρος Τάσσης, δικηγόρος, μέλος του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας,  ο δημοσιογράφος του Capital, Στέλιος Κράλογλου, και ο Διευθυντής του ΔΙΚΤΥΟΥ, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

fblive4a.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ