Τεχνολογια - Επιστημη

Η NASA έρχεται στη Αθήνα και ζητά τη συνδρομή πολιτών για την επίλυση προβλημάτων

Η ξεχωριστή εκδήλωση «NASA Space Apps Challenge 2017» που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Απριλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349343-724838.jpg
EPA/AARON M. SPRECHER

Όποιος θέλει να έρθει αντιμέτωπος με τις διαστημικές προκλήσεις και να βάλει ένα «χεράκι» προκειμένου να επιλυθούν, μπορεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση «NASA Space Apps Challenge 2017» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28 και 29 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα διήμερο, στη διάρκεια του οποίου πολίτες από όλον τον κόσμο συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Όσοι συνδυάζουν το πάθος για το διάστημα και το πάθος για την τεχνολογία, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις, αναπτύσσοντας ανοικτό λογισμικό, δημιουργώντας ηλεκτρονικές και μηχανολογικές κατασκευές και αναπαριστώντας δεδομένα με οπτικοακουστικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τις κατασκευές που θα υλοποιηθούν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Άγιος Ελευθέριος), χωρίς διακοπή, από τις 16:00 της Παρασκευής 28 Απριλίου έως τις 23:30 του Σαββάτου 29 Απριλίου και περιλαμβάνει και ολονυχτία.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Space Apps Challenge. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ