- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Yahoo: Μια Αμερικανίδα κατάσκοπος;
Παρακολουθούσε και σάρωνε email με εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης
Η Yahoo σάρωνε και παρακολουθούσε εκατομμύρια email εν αγνοία των χρηστών, αλλά κατ' εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει βάσει μια έκθεσης το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι η εταιρεία έφτιαξε ειδικό λογισμικό πέρυσι για να συμμορφωθεί με τις κυβερνητικές οδηγίες και απαιτήσεις της αμερικανικής ηγεσίας, του FBI και της NSA. «Η Yahoo είναι μια νόμιμη εταιρεία και συμμορφώνεται με τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει ανακοινωθέν της εταιρείας, το οποίο παρουσιάστηκε από το BBC.
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η Yahoo εκτέθηκε από ακόμη μία αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία χάκερ είχαν εισβάλει στα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας και κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα από τους λογαριασμούς 500 εκατομμυρίων χρηστών. Να σημειωθεί ότι η Yahoo είναι σε διαδικασία εξαγοράς από τον αμερικανό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Verizon έναντι 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη περίπτωση αμερικανικής διαδικτυακής εταιρείας που αποδέχεται τις απαιτήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών να ελέγχει όλα τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντί να «ψάχνει» αποθηκευμένα μηνύματα ή να «σαρώνει» περιορισμένο αριθμό σε πραγματικό χρόνο. Όπως είπαν οι ανώνυμες πηγές στο Reuters, δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους πληροφορίες ψάχνουν οι μυστικές υπηρεσίες, μόνο ότι ήθελαν η Yahoo να ψάξει για συγκεκριμένους «χαρακτήρες», πράγμα που σημαίνει μια φράση ή ένα συνημμένο αρχείο.
Την ευκαιρία να κάνει ένα σχόλιο πάνω στην αποκάλυψη άδραξε ο «πληροφοριοδότης» Έντουαρντ Σνοόυντεν, ο πρώην διαχειριστής συστημάτων που για την NSA και την CIA που το 2013 διοχέτευσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις. «Χρησιμοποιείτε το Yahoo; Σάρωναν στα κρυφά ό,τι γράφατε. Κλείστε το λογαριασμό σας σήμερα», έγραψε ο Σνόουντεν στο Twitter.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμερικανικές πολιτείες έχουν υποβάλει αίτημα στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για παροχή πληροφοριών
Οι χρήστες αδυνατούσαν να συνδεθούν για περίπου μιάμιση ώρα
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας - Οι χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν
Αναφορές από χρήστες ότι δε μπορούν να μπουν στις πλατφόρμες
Η εξαπάτηση δεν είναι ανθρώπινη εφεύρεση, αλλά εξελικτική στρατηγική που διαμόρφωσε τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Εντοπίστηκαν απολιθώματα σε βάθος άνω των 7 χλμ., με ευρήματα που χρονολογούνται πριν από 5,3 εκατομμύρια χρόνια
Ποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Βασίζεται σε αρχαία νευροβιολογικά συστήματα - Πώς εξελίχθηκε ως στρατηγική επιβίωσης
Η Anthropic διαθέτει το Claude Fable 5 παρά τις ανησυχίες για την κυβερνοασφάλεια
Πρώτη φορά που αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας εντάσσεται σε αποστολή του προγράμματος Artemis
Από το gov.gr στην εποχή της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης
Η Sega επιβεβαίωσε την ψηφιακή αναβίωση του θρυλικού ράπερ στο «Stranger Than Heaven»
Η νεαρή φιλόσοφος είναι η ψυχή του Claude της Anthropic και οι προβληματισμοί έχουν σημασία
Ο Γιάννης Ασσαέλ μιλά για τον οδηγό «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους», τον οποίο χαρακτηρίζει «παγκόσμια πρωτοπορία»
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο άνεμος είναι ενεργός για τουλάχιστον 20.000 χρόνια
Η νέα συνεργασία-μεγαθήριο φέρνει τον Πίκατσου στη ζωή, χρησιμοποιώντας ειδικούς αισθητήρες κίνησης, ήχους και φώτα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ δημιούργησαν ένα «υπερ-αντιγόνο» ικανό να προστατεύσει από μελλοντικές πανδημίες
Η στροφή των χρηστών από τα κινητά στις τηλεοράσεις αλλάζει τις ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά της ψυχαγωγίας
Οι εκτιμήσεις σοκ έκθεσης του ΟΗΕ
Το ΑΙ γράφει πια τα πάντα και τα γράφει με τη δική του, χαρακτηριστική φωνή – μόνο εμένα μου φαίνεται κάπως εκνευριστική;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.