Τεχνολογια - Επιστημη

Είμαι ένα γουρούνι

Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 282
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η νέα μανία στο διαδικτυακό κόσμο είναι ακίνδυνη κι έχει πλάκα. Η A.V. έχει ήδη γίνει… i-pig.

Μεγάλοι και παιδιά λιώνουν μπροστά από άχρηστα online παιχνίδια που συχνά δεν προωθούν και τα πιο ευγενή αισθήματα. Σε αυτή τη μαύρη τρύπα του internet έκανε πρόσφατα εμφάνιση το gadget-κουμπαράς “i-pig”, εισάγοντάς μας σε έναν πιο χαλαρό και αστείο ηλεκτρονικό κόσμο.

Τη στιγμή που θα συνδέσεις την ουρά-usb του γουρουνίσιου κουμπαρά στο pc, ο θαυμαστός i-pig world θα σε καλέσει να δημιουργήσεις τo δικό σου i-pig σύμπαν. Να επιλέξεις σπίτι από το “Shopping Village” αγοράζοντάς το με coinks, όπως και έπιπλα, διακοσμητικά, αντικείμενα και όλα τα υπόλοιπα pigoaccessories. Κάπου εδώ, θα πάρεις το 1ο σου το μάθημα: αν θες να αγοράσεις κάτι στο φανταστικό κόσμο χρησιμοποιείς τα coinks (τα χρήματα του pigoworld)  που συγκεντρώνεις ως δώρο στην αποταμίευση των ευρώ – τίποτα δεν είναι τσάμπα σε αυτή τη ζωή. Αν θες όμως να αγοράσεις κάτι και στον πραγματικό κόσμο (βιβλία, παιχνίδια κτλ.) υπάρχουν ηλεκτρονικά shopping mails σε αποκλειστικές συνεργασίες με εμπόρους λιανικής πώλησης, όπου με τα αληθινά ευρώ σου μπορείς να αγοράσεις ό,τι θες. Βέβαια χρειάζεσαι τη συναίνεση των γονιών σου αν είσαι ανήλικος (το κατάστημα τους στέλνει ένα e-mail ζητώντας τους την άδεια). Οι ενήλικοι πάλι στέλνουμε e-mail σε εμάς τους ίδιους και αφού το σκεφτούμε προσεχτικά μάς δίνουμε ή όχι το ελεύθερο (αφορμή για συνομιλία με τον εαυτό μας!). Εδώ που ήρθαμε, σε αυτή την οn line διαδικτυακή κοινότητα, έχει και άλλα «γουρουνάκια» με τα οποία μπορούμε να επικοινωνούμε, να τα κάνουμε φίλους και να τα καλούμε στο Pigohome μας για να γνωριστούμε καλύτερα.

Το παιχνίδι ξεκινάει από το πρωί. Εδώ παίρνουμε το 2ο μάθημα: «το πρωινό είναι ο βασιλιάς της διατροφής». Επιλέγουμε ένα από τα 8 διαφορετικά pigobreakfast. Επειδή είναι σπιτικό ανεβάζει τις «ζωτικές μπάρες» πολύ έντονα. Μετά τη μάσα ακολουθεί βόλτα για κοινωνικοποίηση. Στο “Cinema Village” βλέπουμε στιγμιότυπα από τις ταινίες που παίζονται και από αυτές που αναμένονται. Ύστερα, αν έχουμε όρεξη περνάμε μια βόλτα και από το restaurant δίπλα. Ό,τι και να διαλέξουμε (ελληνική κουζίνα, ιταλική ή κινέζικη) έχουμε πάντα στο  πίσω μέρος του μυαλού μας αυτό το συννεφάκι που λέει: «Όσο καλύτερο φαγητό τρώμε, τόσο περισσότερο γεμίζουμε τις ζωτικές μας μπάρες: υγεία, ενέργεια, χαρά»). Στον online κόσμο των γουρουνιών έχουμε ήδη μάθει ότι όσο πιο γεμάτες είναι αυτές οι μπάρες τόσο πιο ενεργοί, υγιείς και ευδιάθετοι αισθανόμαστε. Για παράδειγμα όταν πηγαίνουμε για χορό η ενέργεια μειώνεται αλλά η χαρά εκτοξεύεται στα ύψη, και για να έρθουμε στα ίσα μας καλό είναι μετά το χορό να πάμε σπίτι για έναν υπνάκο. Άρα, μάθημα 3ο: δεν κάνουμε τον εαυτό μας κουρέλι! Μια άλλη «γουρουνίσια» μέρα μπορούμε να μαζέψουμε τους pigofriends μας και να οδεύσουμε προς “Games Village” για λασποπόλεμο.

Η νικήτρια ομάδα βλέπει ένα animation νίκης (δώρο του βασιλιά του κάστρου) και μετά όλοι μαζί παίζουμε flash games και βλέπουμε trailers απ’  τα νέα παιχνίδια που κυκλοφορούν: Sport, Shoot Em Up, Action, Puzzle, PigoTop10 games. Οι πιο χορευταράδες πηγαίνουμε συχνά στο “Music Village” για να ακούσουμε τον Dj pig αλλά και το αγαπημένο μας τραγούδι, ενώ παράλληλα χαζεύουμε το video clip του. Είμαστε πια εικονικά κατοικίδια και τα περνάμε ζάχαρη, η οθόνη lcd μάς δείχνει πόσα ευρώ έχουμε αποταμιεύσει στο γουρουνοκουμπαρά και μας ανταμείβει με coink. Με αυτά αποκτάμε πληροφορίες για τον κόσμο της διασκέδασής μας (cinema, μουσική, παιχνίδια). Δηλαδή: και η πίτα της διασκέδασης ολόκληρη και το γουρούνι χορτάτο.

Χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία του i-pig

Η μπαταρία λειτουργεί 5 ημέρες χωρίς επαναφόρτιση. Πρέπει να μην το ταΐζουμε κέρματα την ώρα που είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή (δυσκολεύεται να χωνέψει) και όταν το βλέπουμε να κοιμάται ή αντίστοιχα αν θέλουμε να το κοιμίσουμε (λέγε με: δύσκολες καταστάσεις) πατάμε το “hardware reset” για επανεκκίνηση. Για την ενεργοποίηση του «γουρουνιού» υπάρχει ειδικό cd εγκατάστασης με το οποίο δημιουργούμε και τους κωδικούς μας και διαλέγουμε το χρώμα της γούνας μας (από μια μεγάλη γκάμα) για να ξεχωρίζουμε μέσα στην i-pig κοινότητα.