- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βαθύ μπλε, όπως στα ντοκιμαντέρ του Κουστό ή του ΣΚΑΪ για τροπικούς παράδεισους. Οργιαστικό πράσινο, η επιτομή της μεσογειακής φύσης. Καυτός, χρυσαφένιος ήλιος που λούζει με το φως του τις μέρες του καλοκαιριού, ασημένια φεγγάρια που τις νύχτες καθρεφτίζονται στους βράχους του. Ο «Αρμενιστής» δεν είναι ένα απλό κάμπινγκ, είναι ένα ευλογημένο σποτ, είναι η καλύτερη αφορμή για διακοπές ή ταξίδι στην ομορφιά της Σιθωνίας.
Από το 1982 έως σήμερα παραμένει ο ορισμός της απόδρασης, της ανεμελιάς, του ιδανικού καλοκαιριού, που κολυμπάει στην πιο καθαρή και πανέμορφη θάλασσα. Μια αυτόνομη πολιτεία, όπου εντός της χιλιάδες κόσμου συμβιώνει και χαίρεται διακοπές διαρκείας. Το πιο εξωτικό μέρος της Ελλάδας, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ό,τι πλησιέστερο στην Καραϊβική.
Ο «Αρμενιστής» είναι ένας τρόπος κι ένας τόπος για να αρμενίζεις στη ζωή, όπως είναι και το σλόγκαν του, να απολαμβάνεις την απλότητα, να χαίρεσαι τη φύση, να ζεις χαμένος στην ομορφιά αλλά και τις σκέψεις σου. Μπορείς να απομονωθείς εδώ χωρίς να σου λείψει τίποτα, εφόσον μιλάμε για μια οργανωμένη παραθεριστική πολιτεία, ένα μικρό γαλατικό χωριό φτιαγμένο για ανέσεις και μικροχαρές. Σούπερ-μάρκετ, ενημερωμένο newsstand, καντίνες, ταβέρνα, beach bar, τροχοβίλες, τροχόσπιτα, γήπεδα βόλεϊ, σινεμά, συναυλίες, skate contests, ευκαιρία για περιπάτους ή ρακετομάνια, το meeting point της βόρειας Ελλάδας αλλά και των χιλιάδων φίλων του από το νότο.
Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται αξέχαστο και μοναδικό, αφού πέρα από τη ζωή μέσα στη φύση υπάρχει διάχυτος κι ένας πολιτισμός με εκδηλώσεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο και τη χαρά στα ύψη. Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι φασαριόζοι φάνκηδες 63 High και την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι Superfly μοιράζουν live ήχους και κέφι, ενώ από Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 12 Ιουλίου το 5o Boarding Pass είναι γεγονός. Ένα δυναμικό τριήμερο πλαισιωμένο από θαλάσσια και γήινα extreme sports συνδυάζει μουσική και περιπέτεια: skateboard, graffiti, μίνι ράμπες για BMX riders, έμπειροι προπονητές και τα καλύτερα και πιο δυνατά ονόματα στο χώρο του graffiti δίνουν για άλλη μια φορά το ραντεβού τους στον «Αρμενιστή», για να τα… σπάσουν! Η μουσική του Boarding Pass θα είναι το ίδιο συναρπαστική όσο και οι αναβάτες του, αφού στα πικάπ θα παρελάσουν οι Cinnamanm και Lila Lee, ενώ live γκάζια θα δώσουν οι Animation.
Αμέσως μετά, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, μη χάσεις το πάρτι της Athens Voice και του περιοδικού SOUL, ενώ την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου η ομάδα του μπαρ “Spitimou” αναμένεται να στήσει κατάσταση Βαλαωρίτου δίπλα στο κύμα, αφού οι “spitades” θα αναλάβουν μουσικές και χορούς. Τα φεγγάρια του Αυγούστου ανέλαβε να ντύσει μουσικά ο Φοίβος Δεληβοριάς με ένα live στις 4, το dj set του Jazzaman στις 11, το Λαϊκό Πανηγύρι την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο Paul Moxie στις 21 και το καμπαρετζίδικο γλέντι με τους No Knock Entry στις 29. Ένα διαρκές Γούντστοκ δίπλα στο κύμα με όλες τις φυλές του θέρους να συμβιώνουν αρμονικά και η ταινία της ζωής σου σαν νερό να κυλάει. Βούτα. («Αρμενιστής», 23750 91497)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.