- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένας μυστικός παράδεισος, η πεταλούδα του Αιγαίου: Διεθνής θαυμασμός για την Αστυπάλαια
Τα διεθνή ΜΜΕ προτείνουν το νησί των Δωδεκανήσων για διακοπές και τη «χαμηλή» σεζόν
Διεθνή ΜΜΕ προτείνουν την Αστυπάλαια για διακοπές και τη χαμηλή σεζόν
Ως ένας ελκυστικός και πολύπλευρος προορισμός που είναι κατάλληλος για διακοπές και εκτός υψηλής σεζόν προβάλλεται η Αστυπάλαια από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.
Ανάμεσα στα δέκα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για αναζωογόνηση off season συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα και ειδικά η «πεταλούδα του Αιγαίου» σύμφωνα με την γερμανική τουριστική ιστοσελίδα Reisereporter. Το Γαλλικό ψυχαγωγικό μέσο En-Vols.com αποκαλεί την Αστυπάλαια «μυστικό παράδεισο με την πιο φωτογενή Χώρα του Αιγαίου».
Παράλληλα, εκτενές αφιέρωμα δημοσίευσε η Βρετανική εφημερίδα Express που κάνει λόγο για ένα εντυπωσιακό νησί που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους κοσμοπολίτικους γείτονες της, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει αυθεντική γοητεία, συμπυκνώνει την ουσία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και εντυπωσιάζει με τα γραφικά σοκάκια, τις ιστορικές εκκλησίες και το εξαιρετικό κάστρο της. «Τα γαλαζοπράσινα νερά, οι εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, και το "πάντρεμα" διαφορετικών αρχιτεκτονικών με το ενετικό κάστρο, τους διαχρονικούς μύλους και τα λευκά σπιτάκια να συμβιώνουν αρμονικά στο Αιγαίο» είναι οι βασικοί λόγοι που το Ιταλικό Vanity Fair «υποκλίνεται» στη γοητεία της Αστυπάλαιας και το κατατάσσει στα καλύτερα νησιά της Ελλάδας. Το πλήθος δημοσιευμάτων συνδέεται με τις προσπάθειες για ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου Αστυπάλαιας που στόχο έχει να αναδείξει διαφορετικές πτυχές του προορισμού όπως τα ιδιαίτερα ιστορικά μνημεία, την γαστρονομία, τις πρωτοποριακές βιώσιμες πρωτοβουλίες, τα activities και την ποιοτική φιλοξενία.
«Η ανταπόκριση των ταξιδιωτών στο κάλεσμα για βιώσιμες και αυθεντικές διακοπές μεγαλώνει. Στόχος μας δεν είναι να προωθήσουμε μόνο ήλιο και θάλασσα αλλά να "φτιάξουμε" νέες μοναδικές αναμνήσεις που μένουν στην καρδιά και το μυαλό των επισκεπτών ώστε να επιστρέφουν στο νησί ξανά και ξανά ως φίλοι», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αφιέρωμα στο νησί των Σποράδων
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.