- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
August Voice: Το Beach Volley των παιδικών μας καλοκαιριών
Το ραντεβού μιας παρέας που έκανε πλάκα στη ζωή
August Voice - Ημερολόγια Αυγούστου: Οι συνεργάτες της Athens Voice γράφουν για το δικό τους καλοκαίρι.
Το καλοκαίρι του ’82 (ή μήπως του ’81;) ήταν ερασιτεχνικό. Ο Λευτέρης έφερε δυο τενεκέδες με νωπό μπετόν, δυο μεταλλικούς δοκούς και ένα φιλέ, και όλα αυτά τα τοποθέτησε, ύστερα από πολλούς υπολογισμούς, στην άμμο. Την επομένη, όλη η παρέα (φίλοι, συμμαθητές, συμφοιτητές, κολλητοί, καμιά δεκαπενταριά παιδιά συνολικά) κατεβήκαμε στην καντίνα του Νίκου και πήραμε θέσεις για να παρακολουθήσουμε τον πρώτο αγώνα beach-volley ανάμεσα στους ντόπιους και τους φίλους που είχαν κατέβει από την Αθήνα. Το Σοφάκι με ένα Fiorucci μπικίνι, που ήταν γαλάζιο και είχε πάνω αγγελάκια, ένα ζευγάρι μαύρα Rayban και μια γυαλιστερή σφυρίχτρα που της αγόρασε, με έρανο, η θρυλική ομάδα από το βιβλιοπωλείο της κυρίας Πετράκη, ανακηρύχθηκε ομοφώνως ισόβιος διαιτητής! Ανέβαινε πάνω σε δυο τσουβάλια γεμισμένα με άμμο και διηύθυνε τον αγώνα από ψηλά με στιλ. Εμείς, η κερκίδα, ξαπλώναμε στην άμμο και βλέπαμε τα παιδιά ανάποδα να παίζουν πάνω από το κεφάλι μας. Ανοίγαμε τα μάτια και, καθώς ο ήλιος μας τύφλωνε, όλα γύρω μας γίνονταν ασπρόμαυρα σαν καρέ από ταινία του Αντονιόνι. Το βλέμμα έπιανε μόνο την μπάλα που έκανε γκελ στο φιλέ, τα χέρια και τα κεφάλια των παιδιών, και πίσω φόντο ο άσπρος ουρανός.
Για πολλά χρόνια, αυτή η εικόνα τριγυρίζει στο κεφάλι μου. Και σκέφτομαι ότι το beach-volley δεν ήταν για μας ένα παιχνίδι στην άμμο. Ήταν το ραντεβού μιας παρέας που έκανε πλάκα στη ζωή, το σημείο αναφοράς της, τα γέλια και τα άγρια πειράγματά της, τα πάθη της, τα καλοκαίρια της. Ο Λέφτερ, ο Τζέρι, ο Κούκλος, ο Τσαφ, ο Κουμπάρος, ο Φουρής… Μια αναμνηστική πόζα κάτω από τα φιλέ της εφηβικής μας ηλικίας, στα Χανιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία θέση είναι εντυπωσιακή
Κάποια συμβάντα ξεπέρασαν τα όρια της απερισκεψίας
Ιδιαίτερα δυναμική έχει το wellness tourism
Ιδανικές μικρές εκδρομές κοντά στην Αθήνα για να ζήσετε τις γιορτές διαφορετικά
Η λέξη προέρχεται από τα υψηλής γαστρονομίας sushi bars
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Νέες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία
Στην ενότητα «Europe and the United Kingdom» της Gold List 2026
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της
Οι επιλογές της χρονιάς συνδυάζουν αυθεντικότητα, βιωσιμότητα και αναζήτηση του διαφορετικού
Ένα από τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.