Ταξιδια

Podcast Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Δεν θα πάτε φέτος διακοπές; Δεν πειράζει

Πώς μπορείτε να έχετε τα οφέλη των διακοπών, χωρίς καν να μετακινηθείτε

Ξένια Κούρτογλου, ΜSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αυτές τις μέρες, καθώς πλησιάζει ο Αύγουστος, οι περισσότεροι άνθρωποι ετοιμάζονται για διακοπές, είναι όμως και εκείνοι που είτε λόγω οικονομικών, είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω μοναξιάς, δεν θα πάνε φέτος σε κάποιο προορισμό, ούτε για λίγες μέρες. Αν είστε σ αυτούς τους λίγους που μένουν στενοχωρημένοι, η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη σε σας, και στο πώς μπορείτε να έχετε τα οφέλη των διακοπών, χωρίς καν να μετακινηθείτε.

  1. Σκεφτείτε ότι τα γεγονότα από μόνα τους δεν μας στενοχωρούν: Αυτό που μας στενοχωρεί είναι η ερμηνεία που δίνουμε σ’ αυτά: Το γεγονός είναι το ότι «φέτος δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να πάω διακοπές». Αυτό που σας στενοχωρεί και επηρεάζει το συναίσθημά σας είναι σκέψεις του τύπου «Είναι άδικο που οι άλλοι θα φύγουν και εγώ δουλεύω» ή «είμαι άτυχος που τα οικονομικά δεν φτάνουν για διακοπές» ή «πού να πάω χωρίς παρέα»… Για το ίδιο γεγονός όμως μπορείτε να σκεφτείτε αλλιώς, δηλαδή «δεν πειράζει, ας είμαι ευγνώμων για την υγεία μου και όλα τα καλά που έχω, και βλέπουμε για αργότερα» ή «κι άλλα καλοκαίρια δεν πήγα διακοπές και τελικά τα πέρασα πολύ ωραία» ή κάτι παρόμοιο.
  2. Απολαύστε τα θετικά της παραμονή σας στον ίδιο τόπο: Αν μένετε σε μια μεγάλη πόλη, τον Αύγουστο γίνεται η ομορφότερη πόλη του κόσμου. Οι αποστάσεις μηδενίζονται, υπάρχει ησυχία, ηρεμία και θετική ενέργεια, και χίλια δυο μέρη να πας το βράδυ. Αν πάλι μένετε σε χωριό, το χειμώνα έρημο και το καλοκαίρι γεμάτο κόσμο, χαρείτε την ζωντάνια, τη φύση που είναι τόσο πολύτιμη, και νιώστε τυχεροί που μένετε εκεί όλο το χρόνο, ενώ οι άλλοι μόνο για λίγες μέρες!
  3. Κάντε καθημερινά διαλείμματα ανανέωσης: Ακόμα κι αν δεν φύγετε σε άλλο προορισμό, κάνετε καθημερινά διαλείμματα ανανέωσης ακόμα κι αν εργάζεστε. Δώστε στον εαυτό σας 1-2 ώρες την ημέρα: απομακρύνετε το κινητό σας, πάτε στη θάλασσα και κολυμπήστε, διαβάστε ένα όμορφο βιβλίο, χαλαρώστε με την αγαπημένη σας μουσική, μείνετε συντροφιά στο My Radio, απολαύστε έναν καφέ ή ένα παγωτό με την ησυχία σας. Κουβεντιάστε με τον εαυτό σας και κάντε όνειρα για το μέλλον. Θα ανανεώνεστε κάθε μέρα και μακάρι να σας μείνει αυτή η συνήθεια του χρόνου με τον εαυτό σας για όλη τη διάρκεια του χρόνου!
  4. Προγραμματίστε ένα ταξίδι μέσα στους επόμενους 6 μήνες: Στον δικό σας χρόνο ψάξτε για έναν προορισμό, που αντέχει η τσέπη σας, έστω και για λίγες μόνο μέρες, που μπορείτε να οργανώσετε στους επόμενο εξάμηνο. Και μόνο ότι θα το κλείσετε και θα έχετε να το περιμένετε θα σας γεμίσει χαρά και αισιοδοξία.

Τι θα ακούσετε στο podcast «Ζήσε με αγάπη» με την Ξένια Κούρτογλου

Για μένα η Ψυχική Ανθεκτικότητα είναι η απάντηση στις συνεχείς αλλαγές της ζωής σε όλους τους τομείς της, και μέσα από το Podcast μου μαθαίνεις πώς να χτίζεις κι εσύ εκείνες τις ψυχικές αντοχές που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής, προσωπικά και επαγγελματικά.
Αφορμή γι' αυτό το ξεκίνημα μπορεί να είναι και για σένα μια μεγάλη δυσκολία, μια απώλεια που περνάς, ή οι γενικότερες συνθήκες της εποχής μας που συνεχώς μας καλούν να αυξάνουμε τις αντοχές και τα όριά μας.

Η λύση έρχεται πάντα μέσα από την ανακάλυψη της εσωτερικής μας δύναμης. Γι’ αυτό και σου προτείνω να ζεις με α.γ.α.π.η. μέσα από μια δική μου, φρέσκια ανάγνωση, όπου:

Α – πο μέσα: ό,τι κι αν ψάχνεις απ’ έξω –αγάπη, ευτυχία, ευημερία– δεν το βρίσκεις

Γ – ιατρεύομαι: η χαρά και η πληρότητα έρχονται μέσα από το εσωτερικό σου ταξίδι

Α – νακαλύπτω: βρίσκεις την δική σου αλήθεια, εκτιμάς την δική σου μοναδικότητα

Π – ροχωρώ: καθώς εξελίσσεσαι, διευρύνεσαι σε όλο και μια καλύτερη εκδοχή σου

Η – γούμαι: γίνεσαι ο ηγέτης του εαυτού σου, με το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου

Στο ενεργητικό μου έχω μια επιχειρηματική καριέρα 35 χρόνων με πολλές προκλήσεις και περιπέτειες και μια προσωπική ζωή απαιτητική και πολυτάραχη. Για 35+ χρόνια ασχολούμαι με την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και για 20+ χρόνια εμβάθυνα στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προσωπικής ανάπτυξης, και συνεχίζω.

Σ’ αυτό το Podcast, σε κάθε επεισόδιο, μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, ανθρώπους, σχέσεις, αναποδιές και ατυχίες και να βγαίνεις μέσα από αυτές με περισσότερη δύναμη και σοφία. Κι ακόμα, εμπνέεσαι από διαφορετικούς τρόπους σκέψης για όλα αυτά που σε απασχολούν, και αποκτάς πρακτικές λύσεις για να τα αντιμετωπίζεις.

Εύχομαι αυτές οι μικρές σταγόνες από την επιστήμη και την εμπειρία να σε βοηθήσουν να εξελίσσεσαι συνεχώς και να απολαμβάνεις μια όμορφη ζωή.

Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ