Calilo Luxury Resort
Ταξιδια

Calilo: Ένα πολυτελές resort που κάνει τη φιλοσοφία των διακοπών, φιλοσοφία ζωής

Δημιούργησε μία ζωή που μπορείς να ερωτευτείς!
mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Calilo: Ένα πολυτελές και φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο στην Ίο, ιδανικό για ταξιδιάρες ψυχές, που αποζητούν απομόνωση από τη φασαρία του πλήθους.

«Θέλω να μείνω εδώ… για πάντα...» μια δυνατή εσωτερική φωνή –που περισσότερο έμοιαζε με ανάγκη- ηχούσε στα αυτιά μου, καθώς έκανα check out από το Calilo.  Γιατί την ίδια στιγμή, έκανα «check out» από το απόλυτο zen, από την ισορροπία φύσης και τέχνης, από την επανασύνδεση με τον εαυτό μου, από μία ολόκληρη φιλοσοφία…

Φιλοσοφία του Calilo

Create A Life you can fall In LOve with, το οποίο πέρα από ονομασία προδίδει τη φιλοσοφία του καταφυγίου. Μία ζωή που ερωτεύεσαι παράφορα και αφήνεσαι αιωνίως είναι μία ζωή που ικανοποιεί τα θέλω σου: ιδιωτικότητα, πολυτέλεια, επαφή με τον πολιτισμό και εύκολη πρόσβαση στη φύση και στην ψυχαγωγία. Όλα αυτά μαζί. Μία ζωή που δε λείπει τίποτα. Αυτοί είναι και οι πέντε πυλώνες στους οποίους έχει βασιστεί το παραθαλάσσιο θέρετρο, Calilo, κομμάτι του project LuxurIos.

Calilo Luxury Resort

Κρυμμένο σε μία απομακρυσμένη γωνιά της Ίου, στην καρδιά των εμβληματικών Κυκλάδων, σε ένα γαλάζιο κόλπο που περιβάλλεται από χίλια στρέμματα προστατευόμενης γης και έξι μίλια χρυσαφένιας άμμου, θα συναντήσεις το Calilo. Το Calilo είναι ένα οικείο, πολυτελές, φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο, ιδανικό για ταξιδιάρες ψυχές, που αποζητούν την απόδραση από την ένταση της πόλης και την απομόνωση από τη φασαρία του πλήθους.  Αποσυμπίεση και ανανέωση, τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα που ένιωσα κατά τη διαμονή μου εκεί. Κυλούσαν όλα σε χαλαρό ρυθμό και κάπως μαγικά, κάποιες φορές, σταματούσε ο χρόνος. Το κινητό μου μπήκε σε λειτουργία πτήσης και εγώ σε λειτουργία διακοπών. Κι έτσι, ομαλά, βυθίστηκα σε μια ζεν κατάσταση που με βοήθησε να βρω την εσωτερική μου ηρεμία.

Το Calilo είναι ένας χώρος που σέβεται το παραδοσιακό ύφος της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, αλλά ταυτόχρονα καινοτομεί καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Είτε αναζητάς την απόλυτη ιδιωτικότητα για το πιο ρομαντικό getaway, είτε πανοραμική θέα στο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, είτε άμεση πρόσβαση στην παραλία, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Κάπου ανάμεσα στο γνήσιο βραχώδες κυκλαδίτικο τοπίο του Calilo, πλήρως εναρμονισμένες με την τριγύρω φύση, είναι κτισμένες οι 36 πολυτελείς σουίτες: από ένα έως τρία υπνοδωμάτια, η καθεμία ξεχωριστά σχεδιασμένη με κομψούς μαρμάρινους εσωτερικούς χώρους, με τη δική της διακόσμηση και οι περισσότερες από αυτές με τη δική τους πισίνα. Σκρολάροντας στο Instagram, σίγουρα θα έχεις πετύχει την αγαπημένη σου influencer πάνω σε μία ξύλινη κούνια περιτριγυρισμένη από βουκαμβίλιες. Τώρα ξέρεις ότι βρισκόταν σε μία από αυτές τις πλήρως εξοπλισμένες σουίτες. Ωστόσο, η καλαισθησία δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό των δωματίων.

Calilo Luxury Resort

Calilo Luxury Resort

Σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, θα συναντήσεις πρωτότυπα έργα τέχνης που παράχθηκαν στην Ελλάδα με παραδοσιακές τεχνικές, οι οποίες συνυπάρχουν αρμονικά με την καινοτομία και τη μοναδικότητα. Πρόκειται για σύγχρονη αισθητική με κυκλαδίτικη υπογραφή: χειροποίητα ψηφιδωτά, πολύχρωμα πλακάκια, ξύλινες καρέκλες με πρωτότυπα σχέδια και «μαρμάρινα» κύματα.

Calilo Luxury Resort

Κατά τη σύντομη, αλλά θαυματουργή διαμονή μου στο resort, αισθάνθηκα την πλήρη ευεξία που αφύπνισε και τις πέντε μου αισθήσεις. Καλωσόριζα τις ημέρες μου με yoga sessions χαζεύοντας την ανατολή και απορροφώντας την ενέργεια των φυσικών στοιχείων. Μετά κατέβαινα στην ήσυχη και πολύ ξεχωριστή παραλία Παπά. Περνούσα ώρες ατέλειωτες στην καμπάνα νιώθοντας την άμμο στα δάχτυλα των ποδιών μου, το αλάτι στο δέρμα μου, τον ήλιο στο κορμί μου. Άκουγα τη μελωδία των κυμάτων και χανόμουν… Όταν βουτούσα στα κρυστάλλινα νερά επανερχόμουν στην πραγματικότητα ή μάλλον βυθιζόμουν περισσότερο στο όνειρο.

Τις ημέρες που η εκτόνωση αποτελεί βασική ανάγκη, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το γυμναστήριο και αμέσως μετά να απολαύσει ένα περιποιητικό μασάζ στο χώρο του σπα -κάποιες φορές με φόντο τα αστέρια. Φυσικά αν είσαι υποστηρικτής της ιδιωτικότητας all the way, το μασάζ προσφέρεται και στη σουίτα σου. Προτείνω το coconut massage, αλλά και μια μία πλήρη περιποίηση προσώπου. Από τις αγαπημένες μου είναι η θρεπτική θεραπεία χαβιαριού, που αφήνει την επιδερμίδα φρέσκια και αναζωογονημένη.

Calilo Luxury Resort

Εξίσου ενδιαφέροντες είναι οι περίπατοι στα παραλιακά μονοπάτια της γεμάτης με ελαιόδεντρα έκτασης, που θυμίζει έντονα αρχαιοελληνικό τοπίο. Τα γνώριμα αρώματα Ελλάδας, του θυμαριού και της ρίγανης είναι αρκετά για να σε μεθύσουν. Πέρα από τα αρώματα, ελληνικές γεύσεις προσφέρει και το Calilo Restaurant. Νόστιμα πιάτα με τοπικά προϊόντα: λαχανικά και βότανα από το βιολογικό κήπο του ξενοδοχείου, μέλι από τις κυψέλες και λάδι από τους ελαιώνες,  όλα επιμελημένα από τον βραβευμένο Αλέξανδρο Τσιοτίνη, σεφ και ιδιοκτήτη του αθηναϊκού εστιατορίου "CTC Urban Gastronomy”. New entry είναι το εστιατόριο “CHES”, με μενού αποτελούμενο από 33 εκλεκτά πιάτα εμπνευσμένα από τα 33 νησιά του πιο γραφικού νησιωτικού συμπλέγματος. Κάθε πιάτο αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό Κυκλαδίτικο νησί.  

Calilo Luxury Resort

Ακόμη, το Calilo προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων. Μπορείς να απολαύσεις μοναδικές εμπειρίες, όπως εκδρομές με ιδιωτικό σκάφος, οργανωμένες πεζοπορίες στο νησί, μαθήματα μαγειρικής της ελληνικής κουζίνας και γευσιγνωσίας κρασιού, prive δείπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό και πολλές άλλες. Το ξενοδοχείο διαθέτει ,επίσης, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ιδιωτικές εκδηλώσεις, για να οργανώσεις το πιο in party της χρονιάς ή για να ζήσεις τον γάμο των ονείρων σου. Εσύ διαλέγεις!

Calilo Luxury Resort

Με αγάπη για το νησί και όραμα τη βιωσιμότητα

Το Calilo εκτός από ήσυχο καταφύγιο με υψηλά ποιοτικές και πολυτελείς υπηρεσίες, αποτελεί ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα διάσωσης του περιβάλλοντος και το όραμα μιας οικογένειας. Με κινητήριο δύναμη την αγάπη τους για την Ίο και με σεβασμό στη διατήρηση του φυσικού της τοπίου, η οικογένεια Μιχαλοπούλου οραματίστηκε ένα μέρος που θα μεταδίδει τη μαγεία του νησιού και που δε θα μοιάζει με κανένα άλλο, και έτσι το 2019 ίδρυσε το Calilo.

Calilo Luxury Resort

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινότητα παρέχοντας έτσι άμεσα οικονομικά οφέλη μέσω της υπεύθυνης τουριστικής ανάπτυξης. Δέσμευσή της οικογένεια είναι να οικοδομήσουν μόλις το 1% των εκτάσεων που έχουν στη διάθεσή τους -και όχι το 10% το οποίο προβλέπει ο νόμος για τουριστικές επενδύσεις-, και να αφήσουν το υπόλοιπο αδόμητο, ακατέργαστο, αυθεντικό. Κατά αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του νησιού προστατεύοντας το από την υπερανάπτυξη και αλλοίωση που ακολουθεί το μαζικό τουρισμό. Έτσι το όραμα θα παραμείνει ζωντανό στην πίεση του χρόνου: η Ίος θα στέκεται σαν όμορφο στολίδι για τις μελλοντικές γενιές των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Calilo Luxury Resort

Παραλία Παπά, Ίος, 2286 440740www.calilo.com, FB: Calilo, IG: calilo_ios

Δειτε περισσοτερα