Αzur Retreat Μεγανήσι
Αzur Retreat Μεγανήσι
Ταξιδια

Αzur Retreat Μεγανήσι: Ένα βραβευμένο καταφύγιο πολυτέλειας και άνεσης για μια διαφορετική εμπειρία διαμονής

Ανακαλύψτε ένα μικροσκοπικό καταφύγιο ειδυλλιακής ομορφιάς και απόλυτης ηρεμίας
341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μεγανήσι, το Αzur Retreat, είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της περιοχής με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προσφέροντας απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Το Μεγανήσι βρίσκεται στο Ιόνιο, μια μόλις ανάσα μακριά από την Λευκάδα. Διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά, χρυσές αμμουδιές, ολόλευκα βότσαλα και την ίδια στιγμή καταπράσινα πεύκα. Αν περιηγηθείς στα σοκάκια του νησιού, θα συναντήσεις παραδοσιακούς οικισμούς και χωριά που προσδίδουν ένα γραφικό στοιχείο στον χαρακτήρα του τόπου, μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι το νησί δεν σου προσφέρει ευκαιρίες «πιο έντονης» διασκέδασης. Τα εστιατόρια και κυρίως τα παραδοσιακά ταβερνάκια βρίσκονται παντού σε όλο το νησί. Από την άλλη, αυτοί που αγαπούν τα «νυχτοπερπατήματα» δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς το Μεγανήσι ξεχωρίζει για την κίνηση και την ζωντάνια τις βραδινές ώρες.

Αzur Retreat Μεγανήσι1

Βέβαια, από την θεωρία ως την πράξη οι ταξιδιώτες συχνά δυσκολεύονται να βρουν άκρη με τον προγραμματισμό του ταξιδιού, ειδικά σε τοποθεσίες που αποτελούν «κρυμμένα διαμάντια», όπως το Μεγανήσι. Το πρώτο που τους απασχολεί  είναι η διαμονή. Κάνοντας την αναζήτηση μας στο ίντερνετ, όλοι μας προσθέτουμε στα φίλτρα: θέα, εύκολη πρόσβαση στην παραλία, παροχή ποιοτικού φαγητού. Οι πιο επιλεκτικοί προσθέτουν σε αυτά και την κατηγορία παροχές: spa, yoga ή και γυμναστήριο. Το Azur Retreat boutique hotel διαθέτει όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα.

Ξεχωρίσαμε το Azur Retreat, διότι πιστεύουμε ότι η εμπειρία φιλοξενίας που παρέχει είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή. Το Azur Retreat βρίσκεται στο μαγευτικό Βαθύ, το ένα από τα τρία χωριά του νησιού. Οι σουίτες του είναι απομονωμένες, αλλά με αισθητική εναρμονισμένη με το νησιώτικο τοπίο. Το νησιώτικο κλίμα, άλλωστε, εξασφαλίζεται από την απέραντη θέα του Ιονίου που προσφέρει η θέση του.

Αzur Retreat Μεγανήσι2

Οι υπηρεσίες πολυτέλειας ενός χώρου διαμονής είναι κάτι που αναβαθμίζει την εμπειρία ενός ταξιδιού. Ωστόσο, οι περιηγήσεις στο ίδιο το νησί είναι αυτό που παίζει τον καθοριστικό ρόλο για τους ταξιδιώτες. Η Σπηλιά του Πανικόλη και η Σπηλιά του Κύκλωπα, μέρη με ξεχωριστή ιστορική σημασία, είναι από τα πρώτα που πρέπει να επισκεφτεί κανείς με το που φτάσει στο νησί. Οι παράλιες στο Μεγανήσι είναι μικρές, αλλά πολλές και υπέροχες λόγω του σχηματισμού φιόρδ. Η παραλία στο Φανάρι και στο Λιμονάρι είναι στα must-do.

Αzur Retreat Μεγανήσι2

Αzur Retreat Μεγανήσι3

Η στρατηγική θέση του χωριού Βαθύ ενδείκνυται απόλυτα για κοντινές και μακρινές περιηγήσεις. Το Azur Retreat παρέχει ειδικά για τους επισκέπτες που διαθέτουν φουσκωτό, υπηρεσία ελλιμενισμού με μισθωμένες θέσεις σε πλήρως εξοπλισμένη και φυλασσόμενη ιδιωτική μαρίνα. Το Μεγανήσι είναι το πιο κατάλληλο νησί για εξορμήσεις με σκάφος, ιδιαίτερα αν θέλεις να προσεγγίσεις και τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος.

Azur Retreat Μεγανήσι4

Μοναδική γαστρονομική εμπειρία

Η τοπική κουζίνα του νησιού περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις που θυμίζουν αυτές της Λευκάδας. Το σαβόρο, το κουλούρι της Νύφης και οι Μεγανησιώτικες μαντόλες είναι από τα φαγητά αν τα δοκιμάζεις, δεν μπορείς να ξεχάσεις την γευστική εμπειρία.

Αzur Retreat Μεγανήσι5

Αν, βέβαια, επιλέξεις να φας στο Azur Retreat Restaurant θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις πιάτα με «πρωταγωνιστές» εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες, που διηγούνται γαστρονομικές ιστορίες. Το Azur Retreat που πρόσφατα διακρίθηκε με το Βραβείο των Hospitality Awards 2021 ως «BEST GREEK NEW BOUTIQUE RESORT». Το Μεγανήσι και το Azur Retreat κατατάσσονται στα «definitely recommended» για φέτος το καλοκαίρι.

Αzur Retreat Μεγανήσι5

Info: Βαθύ, 31083, Μεγανήσι, τηλ. κρατήσεων: 2645 200966, www.azurretreat.com, info@azurretreat.com

Δειτε περισσοτερα