Ταξιδια

Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο

Ποιοι προορισμοί συμπληρώνουν τη λίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλόννησος
Αλόννησος © Unsplash

H Αλόννησος στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους καλύτερους οικολογικούς προορισμούς του κόσμου

Ακόμα μία νέα διεθνής διάκριση για την Αλόννησο, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε συνολικά επτά κορυφαίους προορισμούς του κόσμου που διακρίνονται σε επίπεδο οικολογικού τουρισμού, σύμφωνα με το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ABTA Magazine.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, οι τρεις λόγοι που οδήγησαν τους ταξιδιωτικούς συντάκτες τού μέσου στην απόφαση να συμπεριλάβουν στην κατάταξη τον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων είναι η λειτουργία του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου στην περιοχή της Αλοννήσου, το πρόσφατο άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας, καθώς και η απόφαση του δήμου να καταργήσει πρώτος, το 2015, τις πλαστικές σακούλες στο νησί. 

«Η σπουδαία αυτή διάκριση δεν ωφελεί μόνο την Αλόννησο αλλά και όλη την Ελλάδα. Προκειμένου, όμως, η διεθνής αναγνωρισιμότητα να μετατραπεί σε πραγματική ζήτηση και να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα, χρειάζονται ουσιώδη αναπτυξιακά κίνητρα. Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμος κατέθεσε πρόσφατα συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα το ναυάγιο της Περιστέρας, που αποτελεί πλέον σύμβολο του εθνικού καταδυτικού τουρισμού μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Η λίστα «φιλοξενεί» ακόμη έξι προορισμούς από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ωκεανία. Την κορυφή καταλαμβάνει η Κόστα Ρίκα με το εθνικό πάρκο και το προστατευόμενο «δάσος σύννεφου», στη δεύτερη θέση είναι η Αλόννησος ως μοναδικός ελληνικός προορισμός της κατάταξης.

Ακολουθούν η Κοπεγχάγη με τις περιβαλλοντικές καινοτομίες της

Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη © UNSPLASH

Το Σαν Φρανσίσκο ως μία από τις πλέον φιλικές πόλεις του κόσμου για το περιβάλλον,

Το Σαν Φρανσίσκο
Το Σαν Φρανσίσκο © Unsplash

Η Μοορέα της Γαλλικής Πολυνησίας για τα μέτρα προστασίας της θαλάσσιας ζωής,

Μοορέα της Γαλλικής Πολυνησίας
Μοορέα της Γαλλικής Πολυνησίας © Unsplash

Η Κένυα για τη στρατηγική διάσωσης της άγριας πανίδας

Κένυα
Κένυα © Unsplash

και τέλος η Σλοβενία για τη σύνδεση φύσης, τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος που έχει επιτύχει.

Η Σλοβενία
Η Σλοβενία © Unsplash

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ