Ταξιδια

Κέα

Εξαιρετική λύση για σαββατοκύριακο

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 444
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κέα αποτελεί εξαιρετική λύση για long weekends. Θα πάρεις το καράβι από το Λαύριο και θα φτάσεις στο νησί που πήρε το όνοµά του από τον Κέω. Η πρωτεύουσα του νησιού λέγεται Ιουλίδα.

Πού να πας
Η Χώρα, χτισµένη στη θέση της αρχαίας Ιουλίδας, είναι η πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικό της τα παραδοσιακά σπίτια µε τις κεραµοσκεπές τους και τα πλακόστρωτα δροµάκια. Για τους εθισµένους στην τεχνολογία τα νέα είναι καλά: ο δήµος έχει εγκαταστήσει δωρεάν ίντερνετ για όλη την περιοχή. Οι Πήσσες, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, φηµίζονται για τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ποιήεσσας. Το Βουρκάρι είναι ένα κοσµοπολίτικο θέρετρο µε πολλά µπαρ και εστιατόρια.

Πού να κολυµπήσεις
Στον Οτζιά (πας και µε λεωφορείο από Ιουλίδα), την πιο πολυσύχναστη και οικογενειακή παραλία του νησιού. Στα Ξύλα, περνάς ήπιο χωµατόδροµο αλλά αποζηµιώνεσαι από γαλάζια νερά και ατελείωτη αµµουδιά. Στο Γιαλισκάρι, 1 χλµ. από το λιµάνι, µε αρµιρίκια για σκιά και καφέ για άραγµα. Στον Κούνδουρο, σχεδόν 45 ασφαλτοστρωµένα λεπτά από το λιµάνι µε διαδοχικές παραλίες, λιγότερο ή περισσότερο ερηµικές για κάθε γούστο. Στο νότιο τµήµα είτε στον Πλατύ Γιαλό, για σχετική αποµόνωση, είτε στον Σχίνο, αν το λέει η καρδιά του 4x4.

Πού να φας και να πιεις
Για φρέσκο ψάρι στο Βουρκάρι: στον Αρίστο και στις Εννιά Κόρες. Στην Άννα (Οτζιάς), αν στις διακοπές πάντα ψάχνεις το καλό µαγειρευτό. Η καφεδιά του Σήμου στην Ιουλίδα. Ποτό στο Afro µε… σαφή µουσική κατεύθυνση και στο κλασικό νησιώτικο (κι ενίοτε ροκ) Βινύλιο στο Βουρκάρι.

Πού να µείνεις
Οτζιάς: Anemmousa Studios (21335), Cavo Perlevos Studios (21120). Βουρκάρι: Aigis Suites (21825), Okeanida (21960), Meltemi (21286). Κούνδουρος: Saint George Bungalows (31385).


Κωδικός: 22880
Αστυνοµία: 21100
Λιµεναρχείο: 21344
∆ήµος: (22883) 60000
Πρώτες Βοήθειες: 22200