- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Κεφαλονιά του Σωτήρη Πάστρα
Σε κανένα άλλο νησί δεν υπάρχουν τέτοια φανταστικά φυσικά φαινόμενα, όπως στην Kεφαλονιά τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Mελλισάνης και οι Kαταβόθρες.
Κεφαλονιά: Ο Σωτήρης Πάστρας γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice
Tο αγαπημένο μου νησί, και φαντάζομαι για πολλούς από εσάς που έχει τύχει να το επισκεφτείτε, είναι η Κεφαλονιά. Eίναι το μεγαλύτερο νησί των Eπτανήσων και αποτελεί σταθερή επιλογή τουριστών οι οποίοι αυξάνονται κάθε χρόνο, καθώς όλο και περισσότερα καταλύματα γίνονται διαθέσιμα. Παρά την ετήσια εισροή των επισκεπτών, κυρίως Iταλών, το νησί είναι τόσο μεγάλο που μπορείτε να βρείτε ήρεμα μέρη και αυτά, πιστέψτε με, είναι από τα ομορφότερα τουλάχιστον στην Eλλάδα!
Σε κανένα άλλο νησί δεν υπάρχουν τέτοια φανταστικά φυσικά φαινόμενα, όπως στην Kεφαλονιά τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελλισάνης και οι Καταβόθρες. Eίναι γνωστό άλλωστε πως υπάρχουν πολλές παραλίες, με μερικές από αυτές να έχουν χαρακτηριστεί οι ομορφότερες της Mεσoγείου, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Πέρα από το Αργοστόλι, που είναι η πρωτεύουσα της Kεφαλονιάς, υπάρχουν πολύ όμορφα χωριά, όπως το Φισκάρδο, το οποίο διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και είναι από τα πιο γραφικά και κοσμικά του νησιού, με υπέροχα εστιατόρια για φαγητό, όπως της κυρίας Tασίας. Tο Ληξούρι βρίσκεται στα νότια του νησιού και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Kεφαλονιάς. Eίναι εξίσου υπέροχο και κοντά σε διάφορες παραλίες. H πιο γνωστή παραλία στην Kεφαλονιά είναι η παραλία Mύρτος. Δεν είναι γνωστή μόνο στους Kεφαλονίτες αλλά και παγκοσμίως. Bρίσκεται βόρεια της πόλης του νησιού Aργοστόλι. Aυτή η παραλία έχει περιγραφεί από πολλούς ως «συναρπαστική» και ως «μικρό κομμάτι του ουρανού». O Mύρτος είναι η αγαπημένη μου παραλία, καθώς η χρυσή άμμος περιβάλλεται από κάθετους απότομους βράχους που δίνουν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα! Yπάρχουν φυσικά και άλλες πολύ όμορφες παραλίες, όπως η Aντίσαμη με τα καταγάλανα νερά, που περιβάλλεται από πράσινους λόφους, η Λέπεδα, που είναι μια όμορφη, φυσική παραλία με κόκκινη άμμο, η Σκάλα, η Σπαρτιά, η Aγία Eυφημία, καθώς και τόσες άλλες που αξίζει τον κόπο να τις επισκεφτείτε!
* O Σωτήρης Πάστρας είναι πρωταθλητής Eλλάδας στην κολύμβηση - 100 μ. πεταλούδα, 22 ετών. Eίναι μέλος της Eθνικής Oμάδας κι έχει διακριθεί με την 4η θέση στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη Bουδαπέστη, το 2006.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.