Ταξιδια

Welcome to Corona Island

Τον Αύγουστο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων & της διασκέδασης, αλλάζει όνομα και γίνεται Corona Island.

Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 404
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρώτη εντύπωση από αέρος Έχει μόλις περάσει μισή ώρα από την απογείωση από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης. Από το παράθυρο του αεροπλάνου προβάλλει το νησί. Φαίνεται μεγάλο και πνιγμένο στο πεύκο. Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό το νησί έχει τουλάχιστον 30 αμμουδερές παραλίες, αλλά και διπλάσια έως τριπλάσια κλαμπ που το κάνουν να πάλλεται νυχθημερόν. Από τη δεκαετία των χίπις έως σήμερα η Ibiza έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας των πάρτι. Κι εγώ έχω 48 ώρες για να ανακαλύψω το νησί - επίκεντρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και μάλιστα όχι μόνη μου. Αλλά με ξεναγό τη Λουιζιάνα, τον Τσάρλι και όλη την ομάδα της πιο γνωστής μεξικάνικης μπίρας στον κόσμο, της Corona Extra. Εδώ και πέντε χρόνια, κάθε Αύγουστο, η πιο λαοφιλής μπίρα του Μεξικού πρωταγωνιστεί στην Ibiza.

Η Corona Extra διοργανώνει πάρτι και φιλοξενεί επαγγελματίες και καταναλωτές από όλο τον κόσμο προσφέροντας τους μοναδικές στιγμές απόλαυσης, δώρα και αξέχαστες εμπειρίες. Έτσι και φέτος οι νικητές του διαγωνισμού CORONA ISLAND και στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία ζωής στην Ibiza. Άλλωστε για ένα μήνα η Ibiza αλλάζει όνομα και γίνεται Corona Island!

n

Μετά από ένα άκρως ισπανικό πρωινό, κατέβηκα στην πισίνα του ξενοδοχείου. Κάθε πρωί εκεί ήταν το σημείο συνάντησης της υπόλοιπης παρέας του Corona Island. Μια παρέα άκρως πολυπολιτισμική (Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία), που ξεχώριζε καθώς όλοι κρατούσαν μια Corona στο χέρι και μια πετσέτα θαλάσσης, με το λογότυπο της μπίρας. Μετά τις πρώτες συστάσεις, όλοι μπήκαμε στο βαν και η εμπειρία του Corona Island ξεκίνησε με βουτιά.

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Σιέστα στην άμμο Μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Eivissa, η ομάδα του Corona Island επέλεξε για την πρώτη μας βουτιά την παραλία Cala Bassa. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για βουτιές μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες και κρυστάλλινα νερά. Μια τυπική παραλία. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Στην Cala Bassa ένα πάρτι κηρύσσει την έναρξη της σεζόν του Corona Island στην Ibiza. Στο Cala Bassa Beach Club έγινε και η πρώτη επαφή με την ισπανική κουζίνα της Ibiza. Φρέσκο ψάρι, ντόπια αλλαντικά και άφθονα παγωμένα κουβαδάκια με Corona Extra. Μια Coronita, por favor! Έτσι παραγγέλνεις την μπίρα με τη σφηνωμένη φέτα λάιμ στην Ισπανία. Η Λουιζιάνα, η επικεφαλής της ομάδας Corona Island, μου εξηγεί γιατί: «Το όνομα Corona στην Ισπανία έχει κατοχυρωθεί από άλλη εταιρεία και έτσι εκεί μόνο τη λένε Coronita». Με το που έδυσε ο ήλιος ξεκίνησε και το πάρτι της Corona, που κράτησε ώρες. Στα ντεκ ο dj και στα βάθρα οι χορεύτριες του περίτεχνου είδους στριπτίζ μπρουλέσκ τραβούσαν τα βλέμματα όλων στην Cala Bassa.

Νυχτερινό γεύμα Τα εστιατόρια στο νησί είναι μια εμπειρία. Η έμφαση δεν δίνεται ποτέ μόνο στο μενού. Είναι πάντα ένας συνδυασμός show και γκουρμέ δείπνου. Μαζί με την ομάδα του Corona Island επισκεφτήκαμε το πρώτο βράδυ το Μαροκινό El Ayoun. Ένα εστιατόριο μοναδικό, για το οποίο κάποιοι κάνουν κράτηση μήνες πριν για να δειπνήσουν εκεί, ανάμεσα σε μοντέλα που κάνουν πασαρέλα την ώρα που τρως, αγγέλους με φτερά που προσφέρουν μασάζ, ενώ δεν λείπουν τα χορευτικά-ακροβατικά ιντερλούδια. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την tiger steak! Το επόμενο βράδυ η Λουιζιάνα, από την ομάδα της Corona, ήταν σαφής. «Σας παρακαλώ να φορέστε επίσημο ένδυμα». Στο ιταλικό VIP εστιατόριο Cipriani είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις όλο το τζετ σετ του νησιού. Και όντως ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο και η παρέα του καθόταν στο διπλανό τραπέζι του δικού μας, δηλαδή του Corona Island.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Εκδρομή στην Formentera Είναι το πιο μικρό και νότιο από τα νησιά των Βαλεαρίδων, με ένα μοναδικό συνδυασμό γαλάζιου και πράσινου. Συνδέεται με τα υπόλοιπα νησιά και τον υπόλοιπο κόσμο διά θαλάσσης. Ιστιοφόρα και ταχύπλοα αποπλέουν καθημερινά από το λιμάνι της Ibiza. Εκεί μας περίμενε με ανοιγμένα τα πανιά του ένα ξύλινο δικάταρτο ιστιοφόρο για να αποπλεύσουμε με προορισμό τις αμμώδεις παρθένες παραλίες της Formentera. Ανοιχτά του νησιού το ιστιοφόρο έριξε άγκυρα, έστησε εξέδρα και άρχισαν οι βουτιές. Το νησί είναι ιδανικό για ποδηλασία, πεζοπορία, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα αλλά η ομάδα του Corona Island μάς είχε επιφυλάξει άλλη μια γαστριμαργική εμπειρία. Τεράστια ταψιά με παέγια με αστακό και άλλα θαλασσινά στο εστιατόριο El Pirata. Στην επιστροφή προς την Ibiza, η σιέστα ήταν επιβεβλημένη.

Ελεύθερος χρόνος στην πρωτεύουσα Eivissa είναι το επίσημο καταλανικό όνομα της πρωτεύουσας, που σημαίνει «ηρεμία». Κι, όντως, το νησί της διασκέδασης φαίνεται πως το πρωί χαλαρώνει. Στο δρόμο προς το ξενοδοχείο Corso Hotel & Spa ο ξεναγός από την Αστούρια, ο Τσάρλι, με διαβεβαιώνει ότι το βράδυ το νησί αλλάζει τελείως: «Τα “νυχτοπούλια” τώρα είτε κοιμούνται στα ξενοδοχεία τους είτε χαλαρώνουν κάνοντας τζόκινγκ και γυμναστική στα πεντακάθαρα και τεράστια πεζοδρόμια της παραλιακής οδού». Το ξενοδοχείο θυμίζει κρουαζιερόπλοιο. Βρίσκεται στη μαρίνα Botafoch και έχει πραγματικά την καλύτερη δυνατή θέα στο πέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων και στην παλιά πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Οι τουρίστες κάνουν βόλτες και οι ντόπιοι απολαμβάνουν τις πλατείες τους. Η παλιά πόλη της Ibiza υπήρξε οχυρό, ενώ σήμερα οι στενοί δρόμοι και τα καλντερίμια έχουν γεμίσει με εστιατόρια, καταστήματα ρούχων και γκαλερί, πολλά από τα οποία είναι χτισμένα δίπλα στα τείχη. Στην κορυφή του καθεδρικού ναού η θέα αξίζει την ανάβαση.

Κάθε απόγευμα στήνονται αγορές του δρόμου, όπου πωλούνται αξεσουάρ, δερμάτινα είδη, κοσμήματα και πολλά άλλα είδη. Παλιά πόλη: Στα στενά δρομάκια απέναντι από το λιμάνι, από αργά το μεσημέρι. Las Dalias: Η υπαίθρια αγορά των χίπις κοντά στο μικρό χωριό San Carlos, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού.

Διασκέδαση με σήμα τα κερασάκια Στην Ibiza, όπου δεις κερασάκια, μπες μέσα για διασκέδαση μέχρι το πρωί. Το κλαμπ Pacha εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα της νυχτερινής ζωής εδώ και 40 χρόνια. Μετά τις δύο το πρωί, το κλαμπ μετατρέπεται σε λαοθάλασσα ανθρώπων που χορεύουν στην πίστα κρατώντας πάντα την αγαπημένη τους Corona Extra στο χέρι. Θέλει, ωστόσο, μεγάλη υπομονή για να καταφέρεις να περάσεις την είσοδο. Ευτυχώς το Corona Island ανοίγει πόρτες. Εν αντιθέσει, στο πιο exclusive κλαμπ Lio η είσοδος είναι πιο εύκολη αλλά αυστηρή. Η βερμούδα είναι απαγορευτική. Μοιάζει με καμπαρέ, έχει θέα τα κότερα και τις πρώτες πρωινές ώρες η σκηνή μετατρέπεται σε πισίνα. Αξίζει μια βουτιά!

Οι 48 ώρες τελικά είναι πολύ λίγες για την Ibiza! Ωστόσο, η εμπειρία του Corona Island είναι καθιερωμένος θεσμός. Και το ραντεβού για του χρόνου έχει κλείσει ήδη από τώρα. Το νησί θα είναι πάντα το ίδιο, αλλά το πρόγραμμα του Corona Island είναι πάντα γεμάτο εκπλήξεις. Adiόs μέχρι τον επόμενο Αύγουστο!

n