Σεξ

Πώς είναι η ζωή στο Only Fans;

Τέσσερις δημιουργοί adult περιεχομένου, δύο γυναίκες και ένα ζευγάρι, μάς εξηγούν πώς χρησιμοποιούν τη δημοφιλή πλατφόρμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 858
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Onlyfans
Κάτια, Seniora Elis, Kέλλυ και Θανάσης

Only Fans: H Seniora Elis, η Κέλλυ, ο Θανάσης και η Κάτια μιλούν στην ΑΤΗΕΝS VOICE για την ιστορία, την ζωή και το μέλλον τους στη δημοφιλή πλατφόρμα

Των ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ

Ήταν το 2016 όταν o Βρετανός Τίμοθι Στόκλι ίδρυσε το Only Fans, μια συνδρομητική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μπορούν να πουλήσουν ή/και να αγοράσουν πρωτότυπο περιεχόμενο, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες. Η δημοτικότητά της πλατφόρμας εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν διάσημοι, σεξεργάτες, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι με πολύ ελεύθερο χρόνο στην καραντίνα, άρχισαν να δημιουργούν και να προωθούν περιεχόμενο, με το 80% της συνδρομής να καταλήγει στους ίδιους. Η Bella Thorne, η Cardi B και ο Tyga είναι κάποιοι από τους διάσημους που συγκεντρώσαν εκατομμύρια δολάρια ετησίως μέσα από την εφαρμογή. Την πλατφόρμα χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, σεξεργάτες, μοντέλα, influencers είτε ως βασική τους δουλειά, είτε για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, είτε για να διαδώσουν τη φήμη τους. Σύμφωνα με στοιχεία, τον Αύγουστο του 2021, το Only Fans είχε 2 εκατομμύρια δημιουργούς και 130 εκατομμύρια χρήστες. Μιλήσαμε με 4 Έλληνες δημιουργούς και μας αφηγήθηκαν τη δική τους ιστορία.

Seniora Elis
Η Ελισάβετ, ή αλλιώς Seniora Elis, είναι γνωστή youtuber και influencer, που ανεβάζει περιεχόμενο στο διαδίκτυο εδώ και 8 χρόνια. Πνεύμα ανήσυχο και ελεύθερο, σπούδασε Παιδαγωγικό στη Θεσσαλονίκη, κάνει vlog τη ζωή της, ανεβάζει βίντεο από τις συναυλίες, τα πάρτι και τα ταξίδια που πηγαίνει και συζητάει με τους followers της όσα την απασχολούν. Ένα solo ταξίδι στην Ταϊλάνδη ήταν η αφορμή για να ωριμάσουν οι συνθήκες μέσα της και να ξεκινήσει να παράγει και να ανεβάζει περιεχόμενο στο Only Fans.

Seniora Elis
© Seniora Elis

«Όλα αυτά τα χρόνια είχα συνηθίσει να δημιουργώ, να βιοπορίζομαι, να εμπνέομαι και να κοινωνικοποιούμαι μέσα από pixels. Μεγαλώνω μέσα σε όλα αυτά και έφτασα σε ένα σημείο που είχα κουραστεί, είχε γίνει ρουτίνα η χρήση του εαυτού μου στην τεχνολογία. Οπότε ήθελα να βρω έναν άλλον τρόπο να χρησιμοποιώ την τεχνολογία, πιο εύκολο και ανάλαφρο. Το Only Fans το ξεκίνησα τον Μάιο του 2022 και μέχρι τώρα η εμπειρία μου είναι κατά κύριο λόγο θετική. Προσπαθώ να επικεντρώνομαι στη δημιουργία. Η αλήθεια είναι πως είναι περίεργο να συνομιλείς ερωτικά με άντρες που δεν γνωρίζεις. Αλλά προσπαθώ να διατηρώ μια ψυχρότητα, έναν ρεαλισμό και μια λογική ούτως ώστε να το κάνω εύκολα και ευχάριστα. Το περιεχόμενό μου είναι αισθησιακό, luxury, girly, fun και experimental. Έχω αρκετά ενεργή ζωή και, όταν βρίσκω χρόνο, κάνω τις φωτογραφίσεις κυρίως μόνη μου ή με κοντινά μου άτομα, που νιώθω άνετα. Δεν έχω γυμνό περιεχόμενο, ακόμα. Μέσα από αυτό που κάνω, θέλω να δείξω τη σημασία που έχει εμείς οι  γυναίκες να βρίσκουμε στιγμές που νιώθουμε πολύ ωραία με το σώμα μας. Για εμένα είναι ένα προσωπικό ταξίδι. Το ξεκίνησα για να νιώθω καλά με το σώμα μου.

 » Η πλατφόρμα κρατάει ένα ποσοστό από τα έσοδα των subscribers, που θα προτιμούσα να μην υπήρχε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, περίπου το 80%, φέρεται πολύ ωραία και σωστά σε εμάς τους δημιουργούς, υπάρχει ωστόσο και ένα 20% που θα μπορούσε να έχει πιο κόσμια συμπεριφορά. Το μεγαλύτερο μέρος του περίγυρού μου με στήριξε περισσότερο από όσο περίμενα. Έχω άτομα στη ζωή μου που νοιάζονται για εμένα, αν δουν να είμαι καλά με τις επιλογές μου, με εμπιστεύονται. Υπήρξαν και άτομα που ήθελαν να με αποτρέψουν από το να το κάνω, που ξενερώσαν λόγω του Only Fans και έχουν φύγει από τη ζωή μου. Φυσικά και στα social media δέχομαι επικριτικά σχόλια, γιατί μιλάω ανοιχτά για αυτό. Η ενοχοποίηση και το ταμπού σχετικά με το γυμνό δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο. Έχω αποδεχτεί ότι υπάρχει αυτή η πίεση, που μας κάνει να μη νιώθουμε ελεύθερες και όμορφες. Ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε ένα έξτρα ταμπού. Είναι και ανάλογα τα βιώματα και τις εμπειρίες σου, το πώς μεγαλώνεις... Εγώ μεγάλωσα σε μια κωμόπολη, σε ένα παραδοσιακό και χριστιανικό περιβάλλον, οπότε μου παίρνει χρόνο για να βάζω σε mute όλες αυτές τις φωνές. Η ελευθερία όμως που κερδίζεις από το να κάνεις αυτό που θες και σε εκφράζει, δεν συγκρίνεται».

Seniora Elis
© Seniora Elis

Κέλλυ και Θανάσης*
Δύο απελευθερωμένοι παντρεμένοι με παιδί, η Κέλλυ 30 ετών και ο Θανάσης 32 ετών, εργάζονται στον υγειονομικό χώρο και παράλληλα διατηρούν από κοινού λογαριασμό στο Only Fans με το ψευδώνυμο «Dom Calypso» από τον Δεκέμβριο του 2022. «Χρειαζόμασταν ένα έξτρα εισόδημα γιατί, όταν κάνεις παιδί, τα έξοδα είναι αρκετά και μόνο το επίδομα με έναν μισθό δεν φτάνει. Συνεπώς βρήκαμε λύση για να “καλύψουμε” τη διαφορά και αυτό που κάνουμε να είναι διασκεδαστικό. Αποφασίσαμε να θέσουμε τους δικούς μας όρους, δημιουργήσαμε ένα προφίλ με το στοιχείο της μυθολογίας και του μυστήριου, μια ιδέα κάπως πιο “ρομαντική”. Σκεφτόμασταν να δημιουργούμε υλικό ως ζευγάρι στην αρχή, αλλά καταλήξαμε η Κέλλυ να προωθεί το περιεχόμενο ως no face creator. Αναδεικνύουμε κυρίως το φετίχ των ποδολάγνων, βάζουμε περιορισμούς, δεν κάνουμε συναντήσεις ούτε calls. Ασχολούμαστε περίπου μισή ώρα την ημέρα, αλλά αν ασχοληθούμε επί δύο μέρες συνεχόμενα μπορεί να βγάλουμε και 200 ευρώ. Αλλά επειδή αυτό γίνεται παράλληλα με την ανατροφή της κόρης μας, δεν είναι εφικτό. Δεν μπορούμε και ούτε θέλουμε στην παρούσα φάση να αφοσιωθούμε παραπάνω».

Κέλλυ και Θανάσης
© Dom Calypso

«Εξ αρχής είχα τους δισταγμούς μου και σκεφτόμουν να τα παρατήσουμε. Δεν μας βοηθούσε κανείς, θυμάμαι μια κοπέλα που της είχαμε ζητήσει να μας προμoτάρει μας έκανε μπλοκ απευθείας ενώ μας έχει τύχει να μας ζητήσουν άλλα models ακόμη και χρήματα» μας λέει η Κέλλυ. Ιδιαίτερα διχτυωτά καλσόν, sexy lingerie και δονητές αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία που χρησιμοποιεί στο Only Fans. «Στοχεύουμε σε ένα κοινό κυρίως υποτακτικό, στην πραγματική ζωή με τον άνδρα μου όμως αυτό δεν συμβαίνει ανάμεσα μας. Οι υποτακτικοί είναι οι μεγαλύτεροι φαν αυτή την στιγμή, o κόσμος θέλει να κυριαρχείς στο κορμί και το μυαλό του. Ένας φαν μας έχει δώσει κοντά στα 500 δολάρια για να εκπληρώσει τα task που του βάζουμε. Βλέπεις ότι αρκετοί δεν είναι ευτυχισμένοι με την ερωτική-προσωπική τους ζωή, είναι τρομακτικό αν σκεφτείς κάποιες φορές πώς σου λέει κάποιος “είμαι παντρεμένος και η γυναίκα μου κάθεται στην άλλη άκρη του καναπέ αλλά εγώ σου στέλνω”.  Έχει τύχει να πάμε διακοπές και να μου στείλουν μήνυμα "μου λείπεις", ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δεθεί πολύ με την φάση αλλά εγώ του απαντούσα πιο αραιά για να πάρει το μήνυμα. Αυτό είναι ένα από τα καλά του μέσου. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να αισθανθώ κάτι για κάποιον όσο κάνω chatting. Είμαι πολύ εγκεφαλική, είναι απλώς οι σκέψεις της στιγμής, δεν μου βγαίνει κάτι πραγματικά ερωτικό».

Onlyfans
© Dom Calypso

Και συμπληρώνει ο Θανάσης: «Η σεξεργασία για εμένα είναι να πουλάς επαγγελματικά το κορμί σου. Το μόνο που συνδέει το Only Fans με τη σεξεργασία είναι ότι και στα δύο υπάρχει το στοιχείο του αγοραίου έρωτα. Έτσι ποτέ δεν δημιουργείται μια πραγματική σχέση μεταξύ του δημιουργού και του ακόλουθου γιατί ανάμεσα τους υπάρχει το οικονομικό αντίτιμο. Όπως ακριβώς λειτουργεί και το επάγγελμα της σεξεργασίας, ή αλλιώς της λεγόμενης πορνείας έξω. Ο δημιουργός δεν φοβάται ότι θα χτιστεί μια σχέση και δεν βλέπει ερωτικά τον ακόλουθο και αντίστοιχα ο ακόλουθος δεν έχει να φοβάται ότι μπορεί να αποκαλυφθεί αυτό που κάνει -στην προκειμένη το προφίλ του και οι φαντασιώσεις του σε κοντινό του περιβάλλον- ακριβώς για τον λόγο του ότι πληρώνει για να το πάρει. Κρατάνε και οι δυο την ανωνυμία τους και λειτουργεί όλο εχέμυθα. Κακό μεν για την οικογένεια που μπορεί να έχει και να κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους οικείους του, αλλά λειτουργεί έτσι δυστυχώς. Δεν θα το συνέδεα όμως το κομμάτι του ΟF με την σεξεργασία».

Κέλλυ και Θανάσης
© Dom Calypso

Το ζευγάρι προτιμά να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του και δεν έχουν πει σε κανέναν ότι διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα. «Ίσως να έχουμε και εμείς ακόμη ταμπού σε αυτό το θέμα. Δεν θα παρατούσαμε ποτέ το βασικό μας επάγγελμα για κάτι που δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει στο μέλλον. Ένας “γκουρού” του Only Fans μας έχει πει ότι αν θέλουμε να πετύχουμε πρέπει να ανοίξουμε λογαριασμούς σε όλα τα σχετικά μέσα. Εμείς επιλέγουμε συνειδητά να απέχουμε».

*Τα ονόματα του ζεύγους έχουν αλλαχτεί κατόπιν επιθυμίας τους.

Κάτια
H Κάτια είναι 24 χρονών, Ελληνοαγγλίδα, και ως επαγγελματικό όνομα στο Only Fans χρησιμοποιεί το @katerina19999. Έχει σπουδάσει Marketing and Branding και πριν ανοίξει τον λογαριασμό της εργαζόταν ως social media manager. «Το σκεφτόμουν από το 2020. Μετά από ένα μεγάλο χωρισμό και μετά από προτροπή των φιλενάδων μου που είχαν επίσης πήρα την απόφαση να ανοίξω λογαριασμό τον Νοέμβρη του 2022 και να ασχοληθώ επαγγελματικά μόνο με αυτό. Παρόλο που αυτό που κάνω απαιτεί να αποκαλύπτω το σώμα μου σε καθημερινή βάση, σαν άνθρωπος είμαι σχετικά εσωστρεφής».

Κάτια Οnlyfans
© Katiaslay

Το content του λογαριασμού της είναι κυρίως γυμνό ή semi-nude με εσώρουχα, είναι ανοιχτή σε όλα τα φετίχ αλλά τα αναδεικνύει κυρίως σε custom videos για τον εκάστοτε χρήστη που το ζητάει. «Για εμένα παίζει τεράστιο ρόλο το Instagram, το οποίο είναι και το νούμερο ένα μέσο που προτιμώ για promotion του υλικού μου. Δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός το content μου το τραβάω κυρίως με το κινητό μου και αν θέλω κάποιο καλύτερο quality χρησιμοποιώ κάμερα. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε αλλά αν είσαι σταθερός/η στο να ανεβάζεις περιεχόμενο σε καθημερινή βάση αργά ή γρήγορα θα ανέβεις σε followers. Αν και τα ποσά διαφέρουν από μήνα σε μήνα, βγάζω περίπου €1.300. Όσο πιο “περίεργο” το φετίχ τόσο μεγαλύτερο το κόστος. Γενικά δεν είναι σταθερό το ωράριο και η αλήθεια είναι ότι εκτός από τα custom videos που μπορεί να μου πάρουν από 5 λεπτά έως και 2 ώρες, πολλές φορές ανεβάζω φωτογραφίες της στιγμής γιατί νιώθω ότι οι περισσότεροι θέλουν να δουν κάτι αληθινό και όχι στημένο».

»Τα πρώτα live ήταν λίγο άβολα  και τα σταμάτησα. Προτιμώ τα προσωποποιημένα βίντεο για να είναι ελεγχόμενο το περιβάλλον. Με μηνύματα δεν νιώθω άβολα γιατί μπορώ πολύ απλά να τα αγνοήσω. Γενικά ως no face creator λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την πτυχή του εαυτού μου, για αυτό και δεν αποκαλύπτω το πρόσωπό μου. Ωστόσο, οι πολύ κοντινοί μου φίλοι και η οικογένειά μου σέβονται τις αποφάσεις μου και με στηρίζουν. Κάποιες μέρες μπορεί να νιώθω εξαντλημένη συναισθηματικά, αλλά γενικότερα δεν θεωρώ πώς υπάρχουν δυσκολίες στο κομμάτι της καθημερινότητας. Δεν έχεις ωράριο ούτε κάποιο αφεντικό να σου λέει τι να κάνεις, οπότε όλα κυλούν με τον ρυθμό σου. Έχει τύχει να μου στείλουν από κουκλάκια έως εισιτήρια για ταξίδι που δεν πήγα. Το πιο εκνευριστικό πράγμα είναι αυτοί οι τύποι που ενώ τους απαντάς ότι δεν κάνεις συναντήσεις επιμένουν στην ίδια ερώτηση καθημερινά.

Κάτια Οnlyfans
© Katiaslay

»Ανταγωνισμό δεν έχω νιώσει από άλλα models ίσα ίσα που η μια προσπαθεί να βοηθήσει την άλλη στα social ώστε να επωφελούμαστε όλες. Βέβαια εγώ είμαι πολύ “μικρή” σε σχέση με άλλους στην Ελλάδα που το κάνουν χρόνια. Στο σημείο της φορολογίας, δεν έχω φτάσει ακόμη αν και όταν φτάσω πάλι ο λογιστής μου θα ασχοληθεί και όχι εγώ(γελάει).

»Δεν θα έλεγα ότι θεωρώ τον εαυτό μου σεξεργαζόμενη, δεν είμαι αντίθετη με τους sex workers απλά δεν νιώθω βολικά ώστε να το κάνω εγώ. Για εμένα σεξεργασία είναι όταν κάνεις συναντήσεις επί πληρωμή».

Πλέον η Κάτια δεν χρησιμοποιεί το Only Fans, είναι στο Fansly εξαιτίας των περισσότερων επιλογών που δίνει στον creator.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ