Σεξ

Τι σημαίνει αυτό το περίεργο σεξουαλικό όνειρο που είδες;

Έχει πράγματι τόση σχέση με το σεξ όση νομίζεις;

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sleeping-girl.jpg
© skeeze

Ο συμβολισμός πίσω από τα 5 πιο συχνά σεξουαλικά όνειρα, σύμφωνα με την ψυχολόγο Χίλντα Μπερκ

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει από ένα όνειρο, χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε γιατί είδατε αυτό που είδατε; Πόσες φορές αυτό το όνειρο ήταν σεξουαλικό; Θα υποθέσω πως η απάντηση είναι αρκετές και πως κάποια από αυτά τα όνειρα τα σκέφτεστε και ακόμα ανατριχιάζετε στην ιδέα του τι «κάνατε».

Το να δούμε όμως, για παράδειγμα, ότι κάνουμε σεξ με κάποιον στον ύπνο μας σημαίνει ότι αυτό είναι κάτι που πράγματι θέλουμε να συμβεί; Στις περισσότερες περιπτώσεις η απάντηση είναι όχι, καθώς η πλειοψηφία των σεξουαλικών ονείρων αποτελεί συμβολισμό για κάτι εντελώς άσχετο με το σεξ και η ψυχολόγος Χίλντα Μπερκ το αποδεικνύει εξηγώντας τι ακριβώς μπορεί να σημαίνουν τα πέντε πιο συχνά σεξουαλικά όνειρα.

Σεξ με κάποιον που στην πραγματικότητα δεν ελκύει καθόλου
Σχεδόν όλοι έχουν ονειρευτεί ότι κάνουν σεξ με κάποιον που, όταν είναι ξύπνιοι, ούτε καν θα σκέφτονταν. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν τρέφεις για αυτόν κρυφά αισθήματα, που ούτε εσύ ο ίδιος δεν τα γνωρίζεις, αλλά ότι το συγκεκριμένο άτομο εμφανισιακά ή ως προσωπικότητα έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία θα ήθελες να έχει είτε ο σύντροφός σου είτε εσύ ο ίδιος.

Το πράγμα αλλάζει, αν για κάποιον λόγο μετά το όνειρο παρατηρήσεις ότι δεν μπορείς να σταματήσεις να το σκέφτεσαι, οπότε ίσως και να έχεις όντως κάποια κρυφά αισθήματα. Σε περίπτωση που έχεις σχέση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εκτός κι αν τα όνειρα που κάνεις σεξ με κάποιον άλλον είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Σεξ με κάποιον από τους γονείς σου
Το συγκεκριμένο όνειρο είναι πιθανότατα αυτό που θες λιγότερο από όλα να δεις, αλλά τουλάχιστον μπορώ να σε καθησυχάσω λέγοντάς σου ότι δεν σου βγαίνει στην επιφάνεια κάποιο οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Το όνειρο σχετίζεται με τον γονιό σου, αλλά όχι με σεξουαλικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, σου υποδεικνύει κάτι που μέσα στο μυαλό σου θέλεις/ξέρεις ότι πρέπει να αλλάξεις στη σχέση μαζί του, αν, για παράδειγμα, έχετε απομακρυνθεί.

Βιασμός
Εδώ υπάρχουν δύο περιπτώσεις, η παθητική και η ενεργητική. Στην πρώτη είτε έχεις ονειρευτεί ότι είσαι θύμα βιασμού, είτε ότι βλέπεις κάποιον να βιάζεται και εσύ δεν κάνεις τίποτα. Είναι ένα όνειρο που προσπαθεί ξεκάθαρα να εξωτερικεύσει το άγχος σου για πράγματα, πάνω στα οποία αισθάνεσαι ότι δεν έχεις καμία εξουσία.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο δράστης του βιασμού στο όνειρο ήσουν εσύ. Αυτό δεν πρέπει να σε κάνει να φοβηθείς ότι είναι κάτι που υποσυνείδητα μπορεί να θέλεις να κάνεις, αφού απλά εκφράζει την ανάγκη σου να έχεις το πάνω χέρι, γιατί πιθανότατα στη ζωή σου νιώθεις ότι λειτουργείς παθητικά.

Αυνανισμός
Η πρώτη πιθανότητα σε αυτό το όνειρο είναι ότι δεν έχεις σεξουαλικές επαφές εδώ και ένα μεγάλο διάστημα και κάπως έτσι εκφράζεται η επιθυμία σου να αλλάξει αυτό. Από την άλλη, αν το όνειρο σε έκανε να αισθάνεσαι τύψεις ή ενοχές, αυτό σημαίνει ότι ήταν μία έκφραση της καταπιεσμένης σου σεξουαλικότητας, της συστολής σου απέναντι στο σεξ και στο τι θεωρείται σωστό και λάθος σε αυτό.

Σεξ με ζώο
Όχι, δεν είναι υποσυνείδητη σεξουαλική σου επιθυμία. Τώρα που το βγάλαμε αυτό από το τραπέζι, να σου πω ότι το όνειρο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σεξ. Το ζώο που ονειρεύτηκες αποτελεί απλά έναν συμβολισμό, πιθανώς σχετικό με το παρελθόν σου. Για παράδειγμα, αν ονειρεύτηκες έναν μικρό σκύλο, ίσως όταν ήσουν μικρός είχατε στην οικογένεια έναν παρόμοιο σκύλο, και το όνειρο έρχεται να εκφράσει απλά την εσωτερική σου ανάγκη να γυρίσεις πίσω σε εκείνη την ηλικία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ