Σεξ

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι απαντάνε

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
girl_bed.jpg

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις και επιθυμίες μας είναι κάτι, για το οποίο δεν μας αρέσει να μιλάμε, ειδικά αν θεωρούμε το περιεχόμενο τους ντροπιαστικό. Ωστόσο, το περίεργο είναι να προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε σεξουαλικές φαντασιώσεις, αφού μόνο το 3% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως.

Το ποσοστό αυτό προέκυψε μετά από έρευνα του κοινωνικού ψυχολόγου Justin Lehmiller, την οποία πραγματοποίησε, με αφορμή το βιβλίο του «Πες μου τι θες: Η επιστήμη της σεξουαλικής επιθυμίας και πώς μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσει την ερωτική σου ζωή». Σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, φυλών, θρησκευτικών πεποιθήσεων και κοινωνικοοικονομικών υπόβαθρων.

Τι μπορεί, όμως, να αποτελεί μία σεξουαλική φαντασίωση; Κατ’ αρχάς, η σεξολόγος και σύμβουλος σχέσεων Cyndi Darnell ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να είναι ούτε λεπτομερής, αλλά ούτε και εκτενής. «Μπορεί να είναι μία σύντομη επαφή ή η λαχτάρα για μία συγκεκριμένη πράξη, ένα αντικείμενο ή μία διαπροσωπική δυναμική. Μπορεί να έρθει με τη μορφή εικόνων, ήχων, συναισθημάτων ή αισθήσεων, αλλά αυτό που την κάνει συναρπαστική είναι το γεγονός ότι έρχεται να ερεθίσει όλες τις αισθήσεις μας και να απαιτήσει την προσοχή μας». Επιπλέον, επισημαίνει ότι πολλοί κάνουν το λάθος να ταυτίζουν φαντασίωση και φετίχ, ωστόσο η βασική τους διαφορά είναι ότι η σεξουαλική φαντασίωση, πέραν του ότι είναι πιθανό ποτέ να μην πραγματοποιηθεί, αποτελεί κάτι που συχνά και το ίδιο το άτομο δεν θέλει να πραγματοποιηθεί και προτιμά να μείνει στην σφαίρα του φαντασιακού του.

Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να προσπαθήσει κάποιος να μπλοκάρει από το μυαλό του μία σεξουαλική φαντασίωση του, αφού αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα τον βοηθήσει να εξερευνήσει νέα πράγματα, αλλά και να έρθει σε επαφή και να επεξεργαστεί περίπλοκα συναισθήματα του. Η Darnell, μάλιστα, υπογραμμίζει: «Αποτελούν κάτι βαθιά προσωπικό και όχι αντικείμενο κριτικής, ενώ δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με τίποτα άλλο, παρά ενσυναίσθηση και περιέργεια. Ένα από τα καλύτερα πράγματα με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι ότι ανήκουν σε εσένα και μόνο σε εσένα και μπορούν να μοιραστούν μόνο όπως, όταν και αν το θες».

Αυτές είναι οι πιο συνήθεις σεξουαλικές φαντασιώσεις, βάσει της έρευνας του Lehmiller:

1. Πολυγαμία

2. Ανάρμοστο/Απαγορευμένο σεξ

3. Καινοτόμο/Περιπετειώδες σεξ

4. Σκληρό/Ελεγχόμενο σεξ

5. Ομαδικό σεξ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ