Περιβαλλον

Μέλισσες: Μια ιστορία επιβίωσης - Έκθεση για τον συναρπαστικό τους κόσμο στο Λίβερπουλ

Οι «φρουροί της Γης» εξελίσσονται εδώ και εκατομμύρια χρόνια - Η ζωτική σημασία τους για το περιβάλλον

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Bees: A Story of Survival» - Έκθεση για τον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών στο Λίβερπουλ - Συνδυάζει τέχνη και επιστήμη.
Η έκθεση «Bees: A Story of Survival» εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών © National Museums Liverpool

«Bees: A Story of Survival» - Έκθεση για τον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών στο Λίβερπουλ - Συνδυάζει τέχνη και επιστήμη.

Ένα από τα πιο απίστευτα πλάσματα της φύσης, τη μέλισσα εξερευνά η έκθεση «Bees: A Story of Survival», στο Παγκόσμιο Μουσείο του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Bees: a story of survival | National Museums Liverpool

Έκθεση για τον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών στο Λίβερπουλ

Η έκθεση, που συνδυάζει τέχνη και επιστήμη είναι ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών. Οι επισκέπτες συνδέονται με μια ζωντανή κυψέλη μέσα από το καινοτόμο ηχητικό τοπίο και ανακαλύπτουν μέσω της γλυπτικής, της προβολής και του ήχου το θαύμα αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων, αλλά και πώς μπορούν να υποστηρίξουν την επιβίωσή τους, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Με τη βοήθεια ήχων και αρωμάτων ακολουθούν ένα μονοπάτι με δέντρα και αγριολούλουδα που αναδεικνύει την επίδραση των μελισσών ως επικονιαστών του φυσικού κόσμου.

Από την εποχή των δεινοσαύρων, οι μέλισσες έζησαν στον πλανήτη, εξελισσόμενες για εκατομμύρια χρόνια. Οι μέλισσες με τα 20.000 γνωστά είδη, είναι ζωτικής σημασίας για τα οικοσυστήματα του πλανήτη και απαραίτητες για την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά οι αλλαγές στο περιβάλλον και το κλίμα απειλούν την επιβίωσή τους.

Behind the scenes: the making of the Bees exhibition

Οι μέλισσες πεθαίνουν σε πρωτοφανείς αριθμούς

Η έκθεση είναι καρπός συνεργασίας του Παγκόσμιου Μουσείου, του βραβευμένου καλλιτέχνη και γλύπτη Βόλφγκανγκ Μπάτρες και του ερευνητή Μάρτιν Μπένκσικ.

«Οι μέλισσες μπορούν να θεωρηθούν ως φρουροί της γης. Υπάρχουν για περισσότερα από 120 εκατομμύρια χρόνια και είναι εξαιρετικά εναρμονισμένες με το περιβάλλον. Η υγεία και η ευημερία τους αντικατοπτρίζουν την υγεία της Γης και πεθαίνουν σε πρωτοφανείς αριθμούς», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Μπάτρες.

Bees: A Story Of Survival | National Museums Liverpool

Η έκθεση «Bees: A Story of Survival» εγκαινιάστηκε στις 4 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου 2025.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.