Περιβαλλον

Εντοπίστηκαν άγνωστες μέχρι σήμερα αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων

Οι επιστήμονες γνωρίζουν επί του παρόντος 66 αποικίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aνταρκτική: Εντοπίστηκαν νέες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων
© EPA/Lavandeira Jr

Aνταρκτική: Εντοπίστηκαν νέες αποικίες των απειλούμενων αυτοκρατορικών πιγκουίνων

Άγνωστες μέχρι σήμερα αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων εντοπίστηκαν σε νέες δορυφορικές εικόνες. Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι, που θεωρούνται «σχεδόν απειλούμενοι» με εξαφάνιση, είναι οι μεγαλύτεροι στον κόσμο.

Μεγαλώνουν τους νεοσσούς τους στον χειμώνα της Ανταρκτικής σε κομμάτια παγωμένου θαλάσσιου πάγου. Αλλά αν ο πάγος σπάσει πριν πετάξουν οι νεοσσοί, οι περισσότεροι πεθαίνουν. Ορισμένοι μετακινούν τις αποικίες τους καθώς το λιώσιμο των πάγων από την κλιματική αλλαγή απειλεί τις περιοχές αναπαραγωγής, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μετακινήθηκε 30 χιλιόμετρα μια αποικία των αυτοκρατορικών πιγκουίνων

Μια αποικία πιγκουίνων κοντά στο Χέιλι Μπέι φαίνεται να έχει μετακινηθεί περίπου 30 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά, δήλωσε ο Πίτερ Φρέτγουελ, ερευνητής στο British Antarctic Survey.  «Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι έχουν αναλάβει μόνοι τους να προσπαθήσουν να βρουν πιο σταθερό θαλάσσιο πάγο», είπε. Οι τέσσερις πρόσφατα ανακαλυφθείσες αποικίες πιθανότατα υπήρχαν για πολλά χρόνια, αλλά οι επιστήμονες δεν τις είχαν εντοπίσει στο παρελθόν, είπε ο Φρέτγουελ. Είναι ως επί το πλείστον μικρές αποικίες, με λιγότερα από 1.000 ζευγάρια αναπαραγωγής η καθεμία, είπε. Οι επιστήμονες γνωρίζουν επί του παρόντος 66 αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων.

To μεγαλύτερο είδος πιγκουίνων στον κόσμο

Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι το μεγαλύτερο είδος πιγκουίνου, με ύψος πάνω από 1 μέτρο. Ζουν σε ακραίες συνθήκες, συγκεντρώνονται μαζί κατά τη διάρκεια του χειμώνα της Ανταρκτικής για να αναπαραχθούν σε ξεχωριστές ομάδες. Οι τέσσερις νέες «φωλιές» είναι καλή είδηση, παρόλο που προσθέτουν μόνο μερικές χιλιάδες επιπλέον άτομα σε έναν εκτιμώμενο πληθυσμό περίπου 550.000. «Είναι καλό οτι ακόμη κι όταν οι αυτοκράτορες επηρεάζονται από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες πάγου, εξακολουθούμε να βρίσκουμε αποικίες», δήλωσε ο δρ Φρέτγουελ.

«Αλλά είναι επίσης σαφές ότι αυτά τα πουλιά θα πρέπει να είναι προσαρμόσιμα, να μετακινούνται σε νέες τοποθεσίες καθώς αυτές οι συνθήκες πάγου συνεχίζουν να αλλάζουν, και βλέπουμε αποδείξεις για αυτό», είπε στο BBC News.

Η αποικία Xέιλι Μπέι ήταν κάποτε η δεύτερη μεγαλύτερη σε όλη την Ανταρκτική, αλλά εξαφανίστηκε το 2016 όταν οι συνθήκες του θαλάσσιου πάγου άλλαξαν ξαφνικά. Χιλιάδες αυτοκρατορικοί πιγκούινοι πνίγηκαν ή πάγωσαν μέχρι θανάτου όταν ο πάγος στον οποίο στέκονταν, έσπασε.

EMPEROR PENGUIN #bird #new #antarctica #information #penguin #birdslover #snow

Πηγή: Associated Press

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ