Περιβαλλον

Πώς είναι να υιοθετείς το δικό σου ψηφιακό δέντρο που γίνεται «πραγματικό»

Τι είναι το «Ψηφιακό» δέντρο της ELPEDISON και γιατί να το υιοθετήσεις

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ELPEDISON
© Unsplash

Η ELPEDISON δημιούργησε μια νέα digital εφαρμογή με σκοπό την αναδάσωση των δασών της Βόρειας Εύβοιας σε συνεργασία με την ΜΚΟ We4All

Η σωστή εκλογή του είδους που θα χρησιμοποιηθεί έχει γίνει από πριν. Οι συνθήκες τώρα είναι κατάλληλες. Υπολογίζουν την κατανομή των νέων δέντρων, τη μεταξύ τους απόσταση, το σωστό βάθος και την κατάλληλη κλίση φύτευσης με σκοπό την αναδάσωση των δασών της Βόρειας Εύβοιας. Σειρά έχει το λίπασμα και έπειτα είναι απαραίτητο το συχνό πότισμα τον πρώτο καιρό αλλά και συμπληρωματική φύτευση, διότι δε ζουν όλα τα νέα φυτά. Η αναδάσωση γίνεται αυτή τη φορά με τη χειρωνακτική μέθοδο αφού το δάσος δεν μπορεί να αναγεννηθεί μόνο του φυσικά στον ιδανικό βαθμό. Η παραπάνω διαδικασία περιγράφει ακριβώς την ακολουθία μιας τυπικής αναδάσωσης. Φαντάσου τώρα πώς θα ήταν αυτή η διαδικασία να γινόταν ψηφιακά. Να υιοθετείς με λίγα κλικ τα δικό σου ψηφιακά δέντρα, να τα φροντίσεις να μεγαλώσουν και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλεις στην πραγματική αναδάσωση της Βόρειας Εύβοιας και τη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού δάσους.

ELPEDISON
© Unsplash

Κάθε αναδάσωση είναι άλλωστε σημαντική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μια και τα δάση καλύπτουν το ένα τρίτο της χερσαίας μάζας της γης, επιτελώντας ζωτικές λειτουργίες. Φιλοξενούν περισσότερα εκ των μισών από τα χερσαία είδη ζώων, φυτών και εντόμων στον κόσμο και υποστηρίζουν τα μέσα διαβίωσης 1,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Σύμφωνα με την ομάδα FLAME του ΕΑΑ/METEO, η καταστροφική φωτιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021 κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παρουσιάζοντας ρυθμό εξάπλωσης που ξεπερνά τα 150.000 στρέμματα ανά ημέρα. Την στιγμή που στην Ελλάδα σύμφωνα και με το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων -δηλαδή το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδάσωσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα- επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έλλειμμα στην Ελλάδα έως το 2030, η ELPEDISON, ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις ανάγκες που προέκυψαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των δασών της Βόρειας Εύβοιας, δημιούργησε μια νέα digital εφαρμογή σε συνεργασία με την ΜΚΟ "We4All" για την αναδάσωση των δασών της περιοχής.

ELPEDISON

Συγκεκριμένα, η ELPEDISON, η πρωτοπόρος εταιρεία ενέργειας αναγνωρίζοντάς, τη σημασία των περιβαλλοντικών ζητημάτων, επενδύει συστηματικά στην ευαισθητοποίησή των ανθρώπων με στόχο ένα πράσινο πλανήτη. Στο πλαίσιο του ολιστικού της προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ» αυτή τη φορά «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ» την αναδάσωση στη Βόρεια Εύβοια μέσω μίας νέας και απλής digital εφαρμογής που χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Με λίγα μόνο κλικ μπορείς δηλαδή, να υιοθετήσεις όσα περισσότερα «ψηφιακά» δέντρα επιλέξεις. Το σημαντικό είναι να κάνεις την εγγραφή σου στο reforestation.elpedisoncsr.gr, για να τα φροντίσεις να μεγαλώσουν και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλεις έμπρακτα στην αναδάσωση της Βόρειας Εύβοιας, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και τη δράση για το κλίμα.

Τι είναι όμως το «Ψηφιακό» δέντρο και γιατί να υιοθετήσω 

Η ELPEDISON, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής μέσω λήψης μέτρων για τη μείωση τόσο του εγγενούς όσο και του λειτουργικού αποτυπώματος, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ψηφιακό δάσος που θα μεταμορφωθεί σε «πραγματικό». Με εύκολο, γρήγορο και διασκεδαστικό τρόπο, ο χρήστης συμβάλλει, ώστε το ψηφιακό δάσος που θα δημιουργηθεί διαδικτυακά να γίνει «πραγματικό». Συνεπώς, για κάθε ψηφιακό δέντρο για το οποίο θα ολοκληρώσει τη φροντίδα του, η ELPEDISON θα διαθέσει ένα δέντρο στο Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό “We4all”, με σκοπό την αναδάσωση των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις φωτιές. Ταυτόχρονα, φροντίζοντας το δέντρο, ο χρήστης λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα δάση και τα οφέλη τους, καθώς και έξυπνα green tips ενεργειακής εξοικονόμησης με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η ELPEDISON και το “We4all”, ενώνοντας έτσι, τις δυνάμεις τους, μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις βοηθούν τις περιοχές να αναγεννιούνται ψηφιακά και πρακτικά και αφήνουν το αποτύπωμά τους σε όλους.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω ένα «Ψηφιακό» δέντρο

Μέσα από 4 απλά και γρήγορα βήματα το ψηφιακό σου δέντρο μετατρέπεται σε «πραγματικό» χάρη στην ELPEDISON που έχει τις αναδασώσεις στον πυρήνα της φιλοσοφίας της:

ELPEDISON

Βήμα 1
Κάνεις εγγραφή στο reforestation.elpedisoncsr.gr, δημιουργώντας το λογαριασμό σου με τα προσωπικά σου στοιχεία.

Βήμα 2
Επιλέγεις το δέντρο και τη θέση που θέλεις να μεγαλώσει. Xαρουπιά, κουκουναριά ή  κυπαρίσσι τι προτιμάς; Στο βήμα αυτό θα ενημερωθείς αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά του δέντρου ώστε να επιλέξεις το ιδανικό για σένα.

Βήμα 3
Αν σκεφτείς πως 28.000 είδη αναμένεται να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, λόγω της αποψίλωσης των δασών τα 4 κλικ που χρειάζεται να κάνεις είναι μια ολιγόλεπτη πράξη με μεγάλη σημασία και διάρκεια. Μέσα από 4 κλικ, ολοκληρώνεις τα 4 στάδια φροντίδας του δέντρου. Μετακινείς τους σπόρους για αρχή, μετά το λίπασμα, κάνεις το πρώτο πότισμα και έπειτα το δεύτερο και είσαι έτοιμος.

Βήμα 4
«Μόλις δώρισες ένα δέντρο για το πρόγραμμα αναδάσωσης της Elpedison» είναι η τελική σήμανση που θα γράφει στην οθόνη σου αφού ολοκληρώσεις με επιτυχία την φροντίδα του δέντρου σου. Μετά την ολοκλήρωση της φροντίδας του, μπορείς να υιοθετήσεις και άλλο, ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

ELPEDISON

Η ELPEDISON εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και πώς μπορούμε να ζούμε με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον δίνει πνοή στα δάση της Βόρειας Εύβοιας. Τι περιμένεις; Λάβε και εσύ μέρος στη δράση και δώσε πνοή στα δάση της Βόρειας Εύβοιας γιατί ένας καλύτερος πλανήτης σηματοδοτεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι τα δεντρα σου ξανά και ξανά και να τα βλέπεις να μεγαλώνουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ