Περιβαλλον

Ηλεία: Χιλιάδες νεκρά καβούρια στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου (εικόνες)

Σε προστατευόμενο υδροβιότοπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιλιάδες νεκρά καβούρια στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
Χιλιάδες νεκρά καβούρια στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου © patrisnews

Νεκρά καβούρια στην Ηλεία - Οι εικόνες από τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες με τα χιλιάδες νεκρά καβούρια στην Ηλεία. Τις εικόνες από τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου δημοσιεύει το patrisnews.

Τα νεκρά καβούρια έχουν εκβραστεί στις όχθες της λιμνοθάλασσας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη αιτία για το τι προκάλεσε τους μαζικούς θανάτους: Αν πρόκειται δηλαδή για κάποια ασθένεια ή συνδέεται με τη μόλυνση του περιβάλλοντος ή οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Η συγκεκριμένη περιοχή εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Στροφυλιάς και προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ και από την Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή Νομοθεσία.

kavouria-nekra-3
kavouria-nekra-2

Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, ένας σημαντικός υγροβιότοπος

Η λιμνοθάλασσα Κοτύχι ή λίμνη Κοτύχι βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο στο Νομό Ηλείας, βορειοανατολικά από τα Λεχαινά. Εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς: ένα δίκτυο λιμνοθαλασσών, λιμνών, ελών και δασών κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών της Πελοποννήσου.

Η λίμνη βρίσκεται στο Δάσος της Στροφυλιάς και μαζί με τις λιμνοθάλασσες του Προκόπου, τη λίμνη-έλος Λάμια και του Πάπα προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα.

Αποτελεί ένα μωσαϊκό σημαντικών οικοτόπων, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, μεγάλη φυσική ομορφιά αλλά και πλήθος ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Η ιχθυοπανίδα της λιμνοθάλασσας αποτελείται από Λαβράκια (Dicentrarchus labrax), Κέφαλους (Mugil cephalus), Τσιπούρες (Sparus auratus) και Χέλια (Anguilla anguilla). Επίσης, είναι σημαντικός τόπος ξεκούρασης για πολλά αποδημητικά πουλιά, όπως ερωδιούς, χαλκόκοτες, χελιδόνια, τσαλαπετεινούς, γεράκια, τρυγόνια και γλαρόνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ