- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλεία: Χιλιάδες νεκρά καβούρια στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου (εικόνες)
Σε προστατευόμενο υδροβιότοπο
Νεκρά καβούρια στην Ηλεία - Οι εικόνες από τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
Θλίψη προκαλούν οι εικόνες με τα χιλιάδες νεκρά καβούρια στην Ηλεία. Τις εικόνες από τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου δημοσιεύει το patrisnews.
Τα νεκρά καβούρια έχουν εκβραστεί στις όχθες της λιμνοθάλασσας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη αιτία για το τι προκάλεσε τους μαζικούς θανάτους: Αν πρόκειται δηλαδή για κάποια ασθένεια ή συνδέεται με τη μόλυνση του περιβάλλοντος ή οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση.
Η συγκεκριμένη περιοχή εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Στροφυλιάς και προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ και από την Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή Νομοθεσία.
Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, ένας σημαντικός υγροβιότοπος
Η λιμνοθάλασσα Κοτύχι ή λίμνη Κοτύχι βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο στο Νομό Ηλείας, βορειοανατολικά από τα Λεχαινά. Εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς: ένα δίκτυο λιμνοθαλασσών, λιμνών, ελών και δασών κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών της Πελοποννήσου.
Η λίμνη βρίσκεται στο Δάσος της Στροφυλιάς και μαζί με τις λιμνοθάλασσες του Προκόπου, τη λίμνη-έλος Λάμια και του Πάπα προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα.
Αποτελεί ένα μωσαϊκό σημαντικών οικοτόπων, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, μεγάλη φυσική ομορφιά αλλά και πλήθος ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Η ιχθυοπανίδα της λιμνοθάλασσας αποτελείται από Λαβράκια (Dicentrarchus labrax), Κέφαλους (Mugil cephalus), Τσιπούρες (Sparus auratus) και Χέλια (Anguilla anguilla). Επίσης, είναι σημαντικός τόπος ξεκούρασης για πολλά αποδημητικά πουλιά, όπως ερωδιούς, χαλκόκοτες, χελιδόνια, τσαλαπετεινούς, γεράκια, τρυγόνια και γλαρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Πώς ο πόλεμος δηλητηριάζει λαούς που δεν πολεμούν
«Καμπανάκι» από το Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό
Η σωτηρία του ποταμού και το μέλλον των ρεμάτων της Αττικής
Στην παραλία του Καρτερού
Πώς γίνεται η περίεργη αυτή σύνδεση
Όλο το νέο χωροταξικό σχέδιο
Η διαχείριση των υδατικών πόρων και το πρόβλημα της λειψυδρίας για την ελληνική γεωργία
Η γεωλογική διεργασία που μπορεί να «σπάσει» στα δύο την αφρικανική ήπειρο
Για μια Αθήνα βιώσιμη και ανθεκτική: Προκλήσεις και στρατηγικές του αστικού χώρου
Έως και πέντε φορές ισχυρότερη η θέρμανση από την ψύξη
Μελέτη σε γρύλους ανατρέπει τα δεδομένα: Φροντίζουν τα τραύματά τους όπως τα κατοικίδια
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το λεγόμενο magnetite sand
«Για πρώτη φορά σε αυτόν τον αιώνα, δεν χρειάζεται να φανταζόμαστε»
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η μείωση του χάσματος θα μπορούσε να περιορίσει τη θνησιμότητα λόγω κλίματος έως και 30%
Πρόκειται για τεχνητές ενώσεις που αναπτύχθηκαν από τη δεκαετία του 1940
Ο εμβληματικός φυσιοδίφης γιορτάζει έναν αιώνα ζωής - Πώς η αποχή από το κόκκινο κρέας τον κρατά ακμαίο
Πιθανό να ξεπεράσει το 2024 σύμφωνα με τους ειδικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.