Περιβαλλον

Τοπία Burberry: Το εμβληματικό καρό «έντυσε» λιβάδια στα Κανάρια και στη Νότια Αφρική

Ωδή του διάσημου οίκου στη βιωσιμότητα με δύο μεγαλοπρεπή installation

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το καρό του Burberry έγινε εγκατάσταση σε λιβάδια στα Κανάρια και στη Νότια Αφρική - Τα δύο πελώρια installation από λουλούδια και το μήνυμα βιωσιμότητας

Το καρό του Burberry είναι τουλάχιστον εμβληματικό. Έχει συνδεθεί με καμπαρντίνες και αδιάβροχα, κασκόλ, μαντίλια, σκεύη αποσκευών, ομπρέλες και μια σειρά από άλλα ενδυματολογικά αξεσουάρ.

Πλέον, το χαρακτηριστικό σε όλο τον κόσμο μοτίβο του απλώνεται σε ολόκληρες εδαφικές εκτάσεις.

Τιμώντας την ιστορία του, ο οίκος Burberry χρησιμοποίησε το τελευταίο δίμηνο της προηγούμενης χρονιάς φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και λουλούδια για να δημιουργήσει δύο προσωρινές εγκαταστάσεις στα Κανάρια και στη Νότια Αφρική που μιμούνταν το καρό, σήμα κατατεθέν του, όταν τις έβλεπε κανείς από ψηλά.

Στα Κανάρια, στη νήσο El Hierro, ο Κουβανο-Αμερικανός καλλιτέχνης Jorge Rodriguez-Gerada χρησιμοποίησε φυσικές βαφές για να δημιουργήσει σε εμβαδόν 4.500 τετραγωνικών μια εκδοχή του αναγνωρίσιμου καρό μοτίβου, η οποία εκτεινόταν σαν το κασμιρένιο κασκόλ, ένα από τα πλέον γνωστά αξεσουάρ του Burberry που είχε παρουσιαστεί τη δεκαετία του 1970.

Το αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο καρό μοτίβο εκτεινόταν σαν κασμιρένιο κασκόλ σε εμβαδόν χιλιάδων τετραγωνικών © Burberry

Από την άλλη πλευρά, στο λιβάδι της περιοχής Overberg της Νότιας Αφρικής, στο Δυτικό Ακρωτήριο, ντόπιοι ειδικοί στο πράσινο φύτεψαν με το χέρι την εικόνα στην τοποθεσία, η οποία κατά τα άλλα καλλιεργείται με τη βοήθεια νερού που προέρχεται από ένα φράγμα λεκάνης απορροής βροχοπτώσεων.

View this post on Instagram

A post shared by Burberry (@burberry)

Burberry Landscapes στα Κανάρια και τη Νότια Αφρική: Η σχέση του οίκου με τα τοπία

Το νησί επελέγη επειδή, στις αρχές του 20ού αιώνα, η Elsie Burberry, νύφη του ιδρυτή του οίκου Thomas Burberry, είχε ταξιδέψει στα Κανάρια και αποκτήσει συναισθηματική σύνδεση με τα εκεί τοπία. Η εγκατάσταση παρέμεινε για μία εβδομάδα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα τοπία των εγκαταστάσεων αντιπροσωπεύουν ιστορικά ορόσημα του οίκου Burberry © Burberry

Η δεύτερη εγκατάσταση κόσμησε ένα λιβάδι στην περιοχή Overberg, ανατολικά του Κέιπ Τάουν.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο οίκος παρήγγειλε σε ντόπιους ειδικούς να φυτέψουν λουλούδια σε μια έκταση 1.064 τετραγωνικών μέτρων, σχηματίζοντας το ίδιο μοτίβο.

View this post on Instagram

A post shared by Burberry (@burberry)

Η τοποθεσία επελέγη ως αναφορά στους εκλιπόντες αεροπόρους Betty Kirby-Green και Arthur Clouston που, το 1937, πιλοτάρισαν το αεροσκάφος «The Burberry» από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν και προσγειώθηκαν κοντά στο συγκεκριμένο λιβάδι.

Σχολιάζοντας το έργο, εκπρόσωπος του οίκου Burberry είπε: «Τα τοπία αυτά εδραιώνουν την πεποίθηση του οίκου Burberry ότι η δημιουργικότητα ανοίγει χώρους.

»Ένα σύνολο έργων που γιορτάζει την κληρονομιά του Burberry και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βγουν έξω και να ξανασκεφτούν τις δυνατότητες του κόσμου γύρω τους».

(Με πληροφορίες του Hyperbeast)