Περιβαλλον

Νεκρό δελφίνι σε παραλία στην Καβάλα (εικόνες)

Αναμένεται η νεκροψία για να διαπιστωθεί από τι πέθανε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το δελφίνι που εκβράστηκε νεκρό σε παραλία στην Καβάλα
Το δελφίνι που εκβράστηκε νεκρό σε παραλία στην Καβάλα © Ερασιτέχνες Ψαράδες Καβάλας

Νεκρό δελφίνι στην Καβάλα - Εκβράστηκε σε παραλία - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αιτίες θανάτου

Δελφίνι, μήκους περίπου δύο μέτρων, στην Καβάλα εκβράστηκε νεκρό το βράδυ της Τετάρτης (18/1) στην παραλία της Νέας Καρβάλης.

Το θαλάσσιο θηλαστικό αντίκρισαν νεκρό ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής και ενημέρωσαν άμεσα το Λιμεναρχείο και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.), που εδρεύει στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου.

Ο Άρης Χρηστίδης, τεχνολόγος γεωπόνος, εργαζόμενος στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας και υπεύθυνος για τα κητώδη θηλαστικά, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, διευκρινίζει ότι πρόκειται για ενήλικο αρσενικό ζωνοδέλφινο, που εκβράστηκε από τη θάλασσα την Τετάρτη (18/1).

Οι πρώτες εικόνες από το νεκρό δελφίνι στην Καβάλα

Όπως αναφέρει, τα ζώα αυτά δεν πλησιάζουν τις ακτές και ζουν στην ευρύτερη περιοχή του θαλάσσιου κόλπου της Καβάλας και ειδικότερα πίσω από τη Θάσο. Συνήθως δεν μπλέκονται σε δίχτυα, γιατί τρέφονται στα βαθιά με θράψαλα και μικρά πελαγικά ψάρια χωρίς οικονομική αξία. Συνεπώς, όπως τονίζει, δεν έχουν λόγο να πάνε σε δίχτυα.

«Θα μπορούσα να αποκλείσω αυτόν τον λόγο θανάτου που είναι συνηθισμένος για άλλα κητώδη», υπογραμμίζει ο κ. Χρηστίδης και συνεχίζει: «Τα θηλαστικά αυτά ζουν σε μεγάλα κοπάδια, που μπορεί να απαριθμούν πάνω από 100 άτομα, μακριά από την ακτή, σε καθαρά (ολιγοτροφικά) νερά και έχουν μια ευαισθησία σε μεταδιδόμενες ασθένειες μεταξύ τους. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος θανάτου. Προφανώς, το άρρωστο ζώο κουράστηκε με τον νοτιά και κατέληξε».

Σήμερα Πέμπτη (19/1) το πρωί, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας περισυνέλεξε το άτυχο θηλαστικό και φρόντισε για την υγειονομική ταφή του.

Το νεκρό δελφίνι στην παραλία της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα
Το νεκρό δελφίνι στην παραλία της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα © Ερασιτέχνες Ψαράδες Καβάλας
Πιθανό το δελφίνι που εκβράστηκε νεκρό σε παραλία στην Καβάλα να ήταν άρρωστο
Πιθανό το δελφίνι που εκβράστηκε νεκρό σε παραλία στην Καβάλα να ήταν άρρωστο © Ερασιτέχνες Ψαράδες Καβάλας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.