Ελλαδα

Σήμερα το τρισάγιο για τα εννιάμερα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - «Φρούριο» το Τατόι

Δεκάδες στεφάνια στον τάφο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τρισάγιο στο Τατόι - Σήμερα τα εννιάμερα - Μέτρα ασφαλείας
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τρισάγιο στο Τατόι - Σήμερα τα εννιάμερα - Μέτρα ασφαλείας

Στην Ελλάδα παραμένει η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς σήμερα θα τελεστεί το τρισάγιο στη μνήμη του, εννέα ημέρες από τον θάνατό του.

Η οικογένεια θα παραστεί στο Τατόι, όπου την περασμένη Δευτέρα κηδεύτηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, για να τιμήσουν τη μνήμη του πατέρα τους. Χθες Τετάρτη, η σύζυγος, Άννα Μαρία, καθώς, τα πέντε παιδιά και τα εγγόνια τού, γευμάτισαν το μεσημέρι στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Σημειώνεται ότι αρκετοί βρέθηκαν χθες στο Τατόι επιχειρώντας να φτάσουν με τα πόδια στον λοφίσκο Παλαιόκαστρο, όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, γεγονός που μαρτυρούν και τα δεκάδες στεφάνια που έχουν κατακλύσει τον τάφο του τέως βασιλιά. Πάνω στο μνήμα του Κωνσταντίνου τοποθετήθηκαν στη σειρά όλα τα στεφάνια με τα ονόματα των παιδιών και της συζύγου του, Άννας Μαρίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpvinzk6xdwx)

«Φρούριο» το Τατόι για το τρισάγιο

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα επιτραπεί η πρόσβαση στους πολίτες που ίσως θελήσουν να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η οικογένεια επιθυμεί να γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος, μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωσταντίνου, γευμάτισε με τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, όπου φέρεται να συζήτησαν για τις λεπτομέρειες.

Πάντως, το Τατόι παραμένει «φρούριο», με περιπολικά να βρίσκονται συνεχώς στο σημείο για να περιφρουρούν τόσο τους βασιλικούς τάφους όσο και τα ανάκτορα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ