Περιβαλλον

Στη βρετανική πόλη του Σκάρμπορο δεν έπεσαν πυροτεχνήματα λόγω ενός σπάνιου θαλάσσιου ίππου

«Ο Θορ θα συνεχίσει το ταξίδι» του λένε οι ειδικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη βρετανική πόλη του Σκάρμπορο δεν έπεσαν πυροτεχνήματα λόγω ενός σπάνιου θαλάσσιου ίππου
Θαλάσσιος ίππος (φωτό αρχείου) © Unsplash

Βρετανία: Σπάνιος θαλάσσιος ίππος στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας

Ένας αρκτικός θαλάσσιος ίππος προσέλκυσε πλήθος κόσμου στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σκάρμπορο από τότε που εντοπίστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το ζώο πιστεύεται ότι είναι ο Θορ- ο ίδιος θαλάσσιος ίππος που εντοπίστηκε στις ακτές του Χάμσιρ νωρίτερα αυτό το μήνα

Ως εκ τούτου η επίδειξη πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς στο Σκάρμπορο ακυρώθηκε καθώς η οργάνωση British Divers Marine Life Rescue δήλωσε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ανησυχία στο θηλαστικό.

Το ενυδρείο Sea Life Scarborough δήλωσε ότι η ομάδα φροντίδας των ζώων του παρακολουθεί την κατάσταση του θαλάσσιου ίππου, μαζί με την RSPCA και την British Divers Marine Life Rescue. Ο επιθεωρητής της RSPCA δήλωσε ότι το ζώο δεν φαίνεται να είναι τραυματισμένο και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να απολαύσουν το θέαμα από απόσταση.

Η BDMLR επεσήμανε: «Δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πού πήγε, αλλά μπορεί κάλλιστα να εμφανιστεί κάπου κατά μήκος της ακτής ξανά απόψε ή αύριο. Εάν το εντοπίσετε, μην κοινοποιήσετε την τοποθεσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επικοινωνήστε μαζί μας».

Ο Νταν Τζάρβις, διευθυντής ευημερίας και διατήρησης στο BDMLR, ενημέρωσε ότι ο Θορ επισκέφτηκε την Ολλανδία, την Ντιεπέ (σ.σ. ψαροχώρι στη νορμανδική ακτή) και τη Βρετάνη τις τελευταίες εβδομάδες. «Οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες θα εμποδίσουν το ζώο να διατηρήσει την ενέργειά του και να κάνει το επόμενο ταξίδι του. Όσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το αφήσουν ήσυχο, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να επιβιώσει», πρόσθεσε.

Οι πλήρως αναπτυγμένοι θαλάσσιοι ίπποι ζυγίζουν περίπου δύο τόνους και έχουν μήκος σχεδόν 4 μέτρα. Οι ενήλικοι αναγνωρίζονται εύκολα από τους μεγάλους χαυλιόδοντες, τα μουστάκια και το ογκώδες σώμα τους.

Τα αρσενικά ζυγίζουν γύρω στα 1.700 κιλά και το μόνο πτερυγιόποδο που τους ξεπερνά σε μέγεθος είναι ο θαλάσσιος ελέφαντας.

'Thor' the wandering walrus spotted in Scarborough harbour on return to UK

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ