- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βραζιλία, Ινδονησία και Κονγκό συμμαχούν για την προστασία του Αμαζονίου
Το νέο σχέδιο για τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη
Βραζιλία, Ινδονησία και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό «συμμαχία» για τα τροπικά δάση και τον Αμαζόνιο - Η προκαταρκτική συμφωνία πριν τη σύνοδο των G20 στο Μπαλί
Οι τρεις χώρες όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα τροπικά δάση παγκοσμίως -η Βραζιλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Ινδονησία- ξεκίνησαν σήμερα επισήμως συνεργασία για την προστασία και τη διατήρησή τους.
Τον Αύγουστο το Reuters είχε μεταδώσει ότι ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας στα τέλη Οκτωβρίου, θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τις δύο αυτές χώρες προκειμένου να πιέσει τα πλούσια κράτη να χρηματοδοτήσουν την προστασία των τροπικών δασών.
Εκπρόσωποι των τριών χωρών, στις οποίες βρίσκεται το 52% των τροπικών δασών της Γης, υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Ινδονησία ενόψει της συνόδου της G20, που ξεκινά αύριο Τρίτη (15/11).
Οι συνομιλίες της G20 συμπίπτουν με τη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) που διεξάγεται στην Αίγυπτο, όπου η σύμβουλος του Λούλα για περιβαλλοντικά ζητήματα, η Ισαμπέλα Τεϊξέιρα, δήλωσε ότι η Βραζιλία θα επιδιώξει την εμπλοκή και άλλων κρατών στην κοιλάδα του Αμαζονίου, που εκτείνεται σε 9 χώρες.
«Τα δάση μετράνε, η φύση μετρά. Και πιστεύω ότι αν δεν προστατευτεί ο Αμαζόνιος, δεν μπορούμε να έχουμε κλιματική ασφάλεια» τόνισε η Τεϊξέιρα, η οποία ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στην προηγούμενη κυβέρνηση Λούλα. Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η Βραζιλία θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία και με άλλα κράτη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άγνωστη τεχνική κυνηγιού που κατέγραψαν επιστήμονες
Η επιχείρηση συνεχίζει σήμερα την πορεία της με την τρίτη γενιά
Τι πρέπει να προσέξετε τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού
Τι άλλαξε μέσα σε έναν χρόνο
Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων
Η Λέρος αποκτά δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης και νέους αγωγούς
Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός
Γιατί βάζει πλώρη προς τουριστικά θέρετρα
Διαθέτουν οκτώ αισθήσεις, θυμούνται σχήματα για σχεδόν έναν χρόνο
Το λάθος που κάνουμε όλοι
Πού έφτασε η μέση θερμοκρασία
Προειδοποίηση για ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα
Ο κίνδυνος σύμφωνα με τους επιστήμονες
Πώς ο αέρας που αναπνέουμε αποκαλύπτει τις ανισότητες μιας πόλης
Μελέτη του World Weather Attribution δείχνει ότι το φαινόμενο θα ήταν αδύνατο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση
Η λειψυδρία δεν είναι φυσική καταστροφή, είναι μια δοκιμασία διακυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.