Περιβαλλον

Aλιγάτορας δύο μέτρων βρέθηκε στη Φλόριντα στο στομάχι πύθωνα (βίντεο)

Η στιγμή που κτηνίατροι τον απομακρύνουν από το στομάχι του ερπετού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολόκληρο αλιγάτορα κατάπιε πύθωνας στη Φλόριντα
Ολόκληρο αλιγάτορα κατάπιε πύθωνας στη Φλόριντα © YouTube/FoxNews

Πύθωνας στη Φλόριντα - Το βίντεο με τον αλιγάτορα στο στομάχι του

Εδώ και δεκαετίες οι ασιατικοί πύθωνες βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας στα Everglades της Φλόριντα στις ΗΠΑ. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, φαίνεται μια ομάδα κτηνιάτρων να βγάζει από το στομάχι του πύθωνα έναν ολόκληρο αλιγάτορα. 

Ο πύθωνας έχει μήκος 5 μέτρα και έχει καταπιεί τον 1,5 μ. αλιγάτορα. Όπως έγινε γνωστό, στον συγκεκριμένο πύθωνα έγινε ευθανασία. 

Κανονικά, ο πύθωνας της Βιρμανίας ζει στη Νοτιοανατολική Ασία. Το εμπόριο Άγριας Πανίδας είχε ως αποτέλεσμα το φίδι να φθάσει στη Φλόριντα, τη δεκαετία του '80, όπου κυριάρχησε στην τοπική βιοποικιλότητα, εκτοπίζοντας τους βασικούς θηρευτές. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 100.000 πύθωνες ζουν πλέον ελεύθεροι στις εκτάσεις του αχανούς υγροβιότοπου Everglades πλησίον του Μαϊάμι.

Κάθε χρόνο οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας πραγματοποιούν το «Florida Python Challenge». Πρόκειται για «διαγωνισμό» που στόχο έχει να απομακρύνει από το οικοσύστημα τους πύθωνες, οι οποίοι λόγω της ταχείας αναπαραγωγής τους, του μεγάλου προσδόκιμου ζωής και της «επικράτησής» τους απέναντι στους υπόλοιπους ανώτερους θηρευτές, έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στα ενδημικά είδη της Φλόριντα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 17.000 ασιατικοί πύθωνες.

A 5 meter python swallowed a 1.5 meter alligator in Florida

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ