Περιβαλλον

Η πόλη στην Ολλανδία που προτείνει μην καθαρίζονται τα πάρκα από τα φθινοπωρινά φύλλα

Τα οφέλη για το περιβάλλον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dan-freeman-vawqurk_th0-unsplash

Ολλανδία - Γιατί ο δήμος του Αϊτχόβεν στηρίζει τα πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα - Η περιβαλλοντική τους αξία

Ένας δήμος στην Ολλανδία γνωστοποίησε ότι τα πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό - από οικολογική άποψη. Το Αϊντχόβεν, στο Βόρειο Μπράμπαντ, ενθαρρύνει τους πολίτες του να εγκαταλείψουν τους φυσητήρες και τις τσουγκράνες και να αφήσουν τα πεσμένα φύλλα στους κήπους ή τα πάρκα να παραμείνουν.

Ο Martijn van Gessel, εκπρόσωπος του συμβουλίου του Αϊντχόβεν, δήλωσε ότι προσπαθούν να αλλάξουν τις ιδέες για το πώς πρέπει να φαίνονται οι δημόσιοι χώροι. Η πόλη θέλει να αποσύρει τους φυσητήρες φύλλων στα πάρκα και να δημιουργήσει ένα ζεστό, υγρό, χειμερινό στρώμα φύλλων για τη ζωή των εντόμων - ακόμη και αν φαίνεται πιο ακατάστατο.

«Για πολύ καιρό, οι άνθρωποι ήταν πεπεισμένοι ότι το γρασίδι έπρεπε πάντα να κουρεύεται, τα φύλλα έπρεπε να συλλέγονται και όλα έπρεπε να φαίνονται τακτοποιημένα», δήλωσε ο Van Gessel. «Αλλά στα πάρκα πρέπει να αφήνουμε τα φύλλα να βρίσκονται».

Ο Raymond van de Sande, διευθυντής στην εταιρεία εξωραϊσμού Ergon, δήλωσε ότι μερικές φορές έπρεπε να εξηγήσει την αποστολή στους κατοίκους του Αϊντχόβεν. «Το καλό σε αυτό είναι ότι έρχεται σε ρήξη με την παράδοση της κηπουρικής και την ιδέα ότι όλα πρέπει να φαίνονται τακτοποιημένα», είπε.

Πρόσθεσε ότι το να αφήνουμε τα φύλλα στην ησυχία τους έχει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη. «Αφήνεις τις φυσικές διαδικασίες να πάρουν τον δρόμο τους και βλέπεις ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα όχι μόνο στους τομείς της οικολογίας και της βιοποικιλότητας, αλλά και με λιγότερα ζιζάνια και λιγότερη ανάγκη για νερό το καλοκαίρι. Όταν βρέχει, υπάρχει λιγότερη απορροή στους αγωγούς: δημιουργείται μια ολόκληρη διαδικασία βελτίωσης».

Το δημοτικό συμβούλιο τοποθετεί 200 «καλάθια φύλλων» σε όλη την πόλη και ενθαρρύνει τους ανθρώπους που τακτοποιούν τα πεσμένα φύλλα γύρω από το δρόμο ή το σπίτι τους να τα εναποθέσουν για να τεμαχιστούν, να σκουπιστούν και να χρησιμοποιηθούν ως κομπόστ για τα φυτά της πόλης την επόμενη άνοιξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια σύντομη Ιστορία της κλιματικής πολιτικής
Μια σύντομη ιστορία της κλιματικής πολιτικής

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων είναι μια μάλλον θετική προοπτική για περιοχές που πάσχουν από εποχική ξηρασία και μικρή ανάπτυξη της βλάστησης. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.