Περιβαλλον

Νέα επίθεση ακτιβιστών σε έργο τέχνης: Πέταξαν πουρέ πατάτας σε πίνακα του Μονέ (βίντεο)

Μια άλλη οργάνωση είχε βανδαλίσει έργο του Βαν Γκογκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση σε πίνακα του Μονέ
Επίθεση σε πίνακα του Μονέ © Letzte Generation

Πουρές πατάτας σε έργο του Μονέ από ακτιβιστές

Τα μέλη μιας γερμανικής περιβαλλοντικής ομάδας πέταξαν πουρέ πατάτας πάνω σε έναν από τους πίνακές του Κλοντ Μονέ στο μουσείο του Πότσνταμ την Κυριακή.

Εννέα ημέρες αφότου η οργάνωση «Just Stop Oil» άδειασε σούπα ντομάτας πάνω από τα ηλιοτρόπια του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, δύο ακτιβιστές από την «Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) μπήκαν στο Μουσείο Barberini και περιέλουσαν με πατάτα τον πίνακα Les Meules (Σωροί από άχυρα) του Μονέ, προτού κολλήσουν τα χέρια τους στον τοίχο.

«Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές σε ένα βίντεο του περιστατικού που ανέβασε στο Twitter η Letzte Generation.

«Βρισκόμαστε σε μια κλιματική καταστροφή και το μόνο που φοβάστε είναι η ντοματόσουπα ή ο πουρές πατάτας σε έναν πίνακα. Ξέρετε τι φοβάμαι εγώ; Φοβάμαι γιατί η επιστήμη μας λέει ότι δεν θα μπορούμε να θρέψουμε τις οικογένειές μας το 2050», είπε ο διαδηλωτής. 

Πέρυσι, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν απεργία πείνας έξω από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πολιτικής δράσης σχετικά με την κλιματική αλλαγή. 

Οι γκαλερί τέχνης έχουν γίνει πρόσφατα δημοφιλείς χώροι για διαμαρτυρίες που τραβούν την προσοχή. Τον Ιούλιο, δύο μέλη της ιταλικής ομάδας ακτιβιστών για το κλίμα Ultima Generazione (επίσης Τελευταία Γενιά) κόλλησαν τις παλάμες τους στο τζάμι που προστάτευε το έργο Primavera του Σάντρο Μποτιτσέλι στη γκαλερί Ουφίτσι της Φλωρεντίας και ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε "Ultima Generazione No Gas No Carbone" (Τελευταία Γενιά, όχι φυσικό αέριο, όχι άνθρακας).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ