Περιβαλλον

230 φάλαινες ξεβράστηκαν σε ακτή της Τασμανίας, αρκετές από αυτές νεκρές

Ανάλογο περιστατικό συνέβη πριν δυο χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάλαινες - Τασμανία ©
Φάλαινες - Τασμανία © Τwitter/Sidney Morning Herald

Τασμανία: 230 φάλαινες ξεβράστηκαν σε ακτή, αρκετές από αυτές είναι νεκρές.

Περίπου 230 φάλαινες έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική ακτή της Τασμανίας, λίγες μόλις ημέρες αφότου βρέθηκαν 14 σπερματοφάλαινες σε παραλία του King Island.

«Οι φάλαινες είναι προστατευόμενο είδος, ακόμη και όταν πεθάνουν», δήλωσε το τμήμα περιβάλλοντος. Ο επιστήμονας Όλαφ Μεινέκ του Πανεπιστημίου Γκρίφιθ είπε ότι είναι ασυνήθιστο να ξεβράζονται σπερματοφάλαινες στην ακτή. «Θα πάνε σε διαφορετικές περιοχές και θα ψάξουν για διαφορετικές πηγές τροφής», είπε ο Μεινέκ. «Όταν το κάνουν αυτό, δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση γιατί μπορεί να λιμοκτονούν, οπότε αυτό μπορεί να τις οδηγήσει να αναλάβουν περισσότερους κινδύνους και ίσως να πάνε πιο κοντά στην ακτή».

Δεκατέσσερις σπερματοφάλαινες ανακαλύφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο King Island, μέρος της πολιτείας της Τασμανίας στο στενό Bass μεταξύ της Μελβούρνης και της βόρειας ακτής της Τασμανίας. Το τμήμα είπε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρούνται σπερματοφάλαινες στην Τασμανία.

Πριν από δύο χρόνια, περίπου 470 φάλαινες πιλότοι με μακριά πτερύγια βρέθηκαν σε αμμουδιές στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Τασμανίας. Μετά από μια προσπάθεια που διήρκεσε μια εβδομάδα, 111 από αυτές τις φάλαινες διασώθηκαν, αλλά οι υπόλοιπες πέθαναν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ