Περιβαλλον

Σάκης Αρναούτογλου: Μεσόγειος όπως Καραϊβική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

«Θερμαίνεται 20% ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξάνεται η θερμοκρασία στη Μεσόγειο θάλασσα
Αυξάνεται η θερμοκρασία στη Μεσόγειο θάλασσα © Pixabay

Η Μεσόγειος θερμαίνεται όλο και πιο γρήγορα, πλησιάζοντας την Καραϊβική σε θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

H Μεσόγειος πλησιάζει τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Καραϊβική, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι «τα τελευταία δέκα καλοκαίρια έχει υποστεί αφύσικα θετικές αποκλίσεις στις θερμοκρασίες σε συνεχή βάση».

Και προσθέτει: «Στην πραγματικότητα θερμαίνεται 20% ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο» συμπληρώνει και παραθέτει σχετική εικόνα.

Η Μεσόγειος ζεσταίνεται και γίνεται Καραϊβική - Η ανάρτηση Αρναούτογλου

«Η Μεσόγειος Θάλασσα πλησιάζει θερμοκρασιακά ολοένα και περισσότερο στην... Καραϊβική. Η αύξηση της θερμοκρασίας της Μεσογείου είναι ένα γεγονός που υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία.

» Στην πραγματικότητα, θερμαίνεται 20% ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Τα τελευταία δέκα καλοκαίρια, η θάλασσα αυτή έχει υποστεί αφύσικα θετικές αποκλίσεις στις θερμοκρασίες σε συνεχή βάση.

» Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση για να δείτε τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνειας της θάλασσας της Μεσογείου τους καλοκαιρινούς μήνες από το 1982. Πηγή: -NOAA -Dr.Dominic Royé Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

sakis-arnaoutoglou.jpg

Σημειώνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας στη Μεσόγειο λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι ένας από τους παράγοντες που επιτρέπουν στις μωβ μέδουσες να εξαπλώνονται συχνότερα στις ελληνικές θάλασσες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ